Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2012. április 21., szombat

Herzl-hegyi szerencsétlenség: négy gyanúsított őrizetben • Mégis a szokott helyen tartják a Függetlenség-napi fáklyagyújtásos szertartást

A jeruzsálemi Törvényszék pénteken helyt adott az állam fellebbezésének és további három napra rendőrségi őrizetben hagyta a szerdán, a jeruzsálemi Herzl-hegyen történt halálos végű baleset felelőseinek tartott négy személyt.

Az április 25-én, szerda este tartandó Függetlenség-napi ceremónia helyszínét előkészítő „Icuv bamot” cég vezérigazgató-helyettese, Elad Lavi, Oren Warsawsky mérnök és Jicchák Zucker biztonsági tanácsadó gondatlansággal okozott emberölés gyanújával állnak bíróság elé.
Három nappal meghosszabbították a ceremónia rendezője, Meir Széla előzetes letartóztatását is.

Magát a rendezvényt pénteki közlések szerint a tragikus baleset ellenére a szokott helyszínen, a jeruzsálemi Herzl-hegyen tartják, bár felmerült, hogy azt a Kneszet előtti térségre helyezik át.

A tragikus baleset halott áldozata, a 20 éves Hila Becáléli édesanyja is annak a véleményének adott hangot, hogy ne változtassanak, legfeljebb iktassanak be egy, a lányáról való megemlékezést a szokásos fáklyagyújtási ceremóniába. ◙

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése