Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2012. május 11., péntek

Mose Kácáv nyomában: Kirját Máláchi polgármesterét erőszakos nemi közösüléssel gyanúsítják

Alig hat hónappal Mose Kácáv volt államelnök elítélése után letartóztatták Moti Málká polgármestert. Málká ugyanannak a városnak az élén áll, amelynek a nemi erőszak vádjával hét éves börtönbüntetésre ítélt Mose Kácáv is valamikor polgármestere volt. Málká előzetes letartóztatását a bíróság szerdán nyolc nappal meghosszabbította.

Málkát egy női alkalmazottjával huzamosabb időn át, annak akarata ellenére folytatott erőszakos nemi közösüléssel gyanúsítják. Egyik városházi beosztottja, Joszéf Szulimáni ellen ugyancsak nemi erőszak gyanújával indítottak vizsgálatot.

A polgármester elismerte, hogy szexuális viszonya volt az érintett alkalmazottal, de azt állítja, hogy a viszony megegyezéses alapon folyt.

Kirját Máláchi 22 ezer lakosú város a Negev északi határán, Askelon városától 17 kilométerrel keletre. Az ötvenes években az arab országokból és Iránból érkezett nincstelen zsidó bevándorlókat telepítették le, eleinte a homokra lerakott sátrakban. A nyomorúságos sátortáborból a hatvanas évekre modern, kertes házakkal beépített városka lett. Mai lakossága zömét és vezető kádereit a régi bevándorlók és utódaik adják, de sok oroszajkú és etiópiai bevándorló is itt kapott lakást. ◙ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése