Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2015. január 29., csütörtök

Hezbollah: "Részünkről ennyi volt" ♦ Feszült csend északon, az élet visszatér a mindennapi kerékvágásba

A Hezbollah terrorszervezet a UNIFIL békefenntartó egységen keresztül közölte: a legutóbbi, két izraeli katona életét kioltó támadással már megtorolta az izraeli légierőnek tulajdonított január 18.-i akciót, amelynek során 6 Hezbollah, és 6 iráni fegyveres életét vesztette, és az incidenst részéről befejezettnek tekinti.

A kormány és a hadsereg vezetői szerda este arra az elhatározásra jutottak, hogy az északi országrésznek minél előbb vissza kell térnia a mindennapi élet rutinjához, és amennyiben a csend folytatódik, a szerdai konfliktust Izrael is befejezettnek tekinti.

Kirját Smoná, Metula és a többi határmenti településen csütörtöktől folytatódik a tanítás, a munka, zavartalan a közlekedés. A Hermon-hegyi síterepet ismét megnyitják.

A hadsereg vizsgálatot kezdeményezett azzal kapcsolatban, hogy miként indulhatott a támadás áldozatává vált százados és sofőrje páncélozatlan gépkocsiban őrjáratra olyan terepen, amely közismert a Hezbollah gyakori támadásairól, és a környékbeli lakosság Izraellel kapcsolatos ellenséges voltáról. ◙

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése