Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2016. február 8., hétfő

Palesztin felmérés: meredeken csökken a harmadik intifáda támogatottsága ♦ Abbászra 36%, Hanijjére csak 22% szavazna

Ha hitelt adhatunk a Palesztin Autonómia közvélemény-kutató intézménye, a Ramallah-i székhelyű AWRAD felmérésének, a palesztin lakosság egyre nagyobb hányada kihátrál a harmadik,  „késes” intifáda mögül.

A vasárnap közzétett felmérés ugyanis drasztikus esést: a tavaly őszi 63 helyett 43 százalékot mutat az Izrael zsidó lakossága ellen tavaly ősszel indított harmadik intifáda támogatottsága.

A közvélemény-kutatás során összesen 1200 palesztin lakost kérdeztek meg. A hibahatárt 3 százalékpontban jelölték meg.

A válaszadók 79 százaléka ellene van a Palesztin Autonómia feloszlatásának, 80 százalék azonnali választásokat íratna ki; 36 százalék Mahmud Abbászra, a Palesztin Autonómia Hatóság Izraellel tárgyalásra hajló elnökére szavazna, míg csak 22 százalék adná le voksát Iszmail Hanijjére, a Hamasz vezetőjére, aki minden, Izraellel folytatott megbeszélést időpocsékolásnak tart.

Ugyanakkor 35 százalék elégedetlen Abbász tevékenységével, Hanijje aktivitásával viszont 38 százalék elégedetlen.

Úgy tűnik, hogy a Gázai-övezetben éppen a ramallahi vezető, Abbász népszerűsége növekszik – ő ott 46 százalékot kapott – , míg a diktatórikus módszerekkel kormányzó Hamasz-vezér, Hanijje támogatottsága mindössze 20 százalékon áll. 

1 megjegyzés:

  1. Hallottam Hanijje elvtársat habzó szájjal gyűlölködni. Nagyon szimpatikus. Csupa kedvesség, finomság, békevágy. Meg is van a fanatizált csőcseléke. Megannyi gentleman. Fincsi lehet a közelükben élni. Erről a luxusról lemondok.

    VálaszTörlés