2020. november 8., vasárnap

Türelmetlen kereskedők • A Tel-Aviv kikötőben szombaton a közönség sorban állt a bevásárlóközpont bejáratánál • Az utcai üzletek vasárnap kinyitnak, de a zárlatfeloldás további szakaszai kérdésesekMár szombaton kinyitottak a Tel-Aviv kikötő ruházati üzletei, annak ellenére, hogy az utcai üzletek nyitását jóváhagyó rendelet csak ma, vasárnap lép életbe. A kikötőben található "Nike" és "Foot Locker" üzletek bejáratánál a várakozó tel-aviviak sorban álltak. A nyitott üzletek egy részét a helyszínen tartózkodó rendőrök 5000 sékelre bírságolták.

A 11. TV csatorna beszámolt róla, hogy a zárlat feloldásának a tervezett további végrehajtása a következő héten bizonytalan. Kérdéses mind az érettségi vizsga tervezetében a 11-12. évfolyamok tanulmányaikhoz történő visszatérése, mind pedig a kávézók és éttermek megnyitása.

A jelenlegi rendelkezés szerint egy üzletben a személyzeten kívül egyidőben 4 (négy) vásárló tartózkodhat,

Amennyiben a most, vasárnap kezdődő héten emelkedik a fertőzöttségi ráta, a zárlatból történő feloldás következő szakaszát elhalasztják.

A kiskereskedelmi- divatáru- és vendéglátóipari egységek hálózata bejelentette a legfőbb ügyésznek, hogy közülük többen már most vasárnap megnyitják üzleteiket. Véleményük szerint ugyanis nincs lényeges különbség a nyitott központokban lévő üzletek és az utcai üzletek között, és a megkülönböztetés indokolatlan.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése