Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2017. augusztus 9., szerda

Elor Azaria megkezdte büntetése letöltését




Elor Azaria. aki 2016. március 24-én, Hebronban agyonlőtt egy társai által már megsebesített palesztin terroristát, szerdán délelőtt bevonult a Crifin-i bázishoz tartozó 4. számú katonai börtönbe.

Azariát idén februárban 18 hónapi letöltendő fegyházbüntetésre ítélték. Az ítélet elleni fellebezését a katonai bíróság elutasította.

Annak a kérésének sem tettek eleget, hogy a büntetés megkezdését elhalasszák a vezérkari főnöknek benyújtott kegyelmi kérvény elbírálásáig.

A közelmúltban leszerelt Azariát néhány száz főnyi szimpatizáns kísérte a börtönkapuig, köztük Ariel Zilber énekes, aki kijelentette: szégyen Izrael Államának és hadseregének.

Hasonló kijelentést tett védőügyvédje, Jorám Scheftel is.


A szerkesztő magánvéleménye:
• A katona szabálytalanságot követett el, aminek törvényes következményei vannak.
• Azaria nem egy IQ-olimpikon. A tiszt, aki őt erre a szuper-kritikus pontra helyezte – Hebron, biztonsági ellenőrző pont –, az övénél nagyobb felelősséggel bír a történtekért.
• HENTESBÁRDOT a marhának, aki ezt a kizárólagosan katonai aspektusú ügyet a polgári sajtó elé tárta! Hihetetlenül kényes helyzetbe hozta az állam és a hadsereg igazságszolgáltatását (gondolok itt a különböző szándékú nyomásgyakorlásokra) és nem utolsó sorban arra a tényre, hogy Azaria és családja a terror fenyegetésében töltheti le egész életét. A Hamasz már vérbosszút esküdött. Azaria és családja évtizedekig biztonsági védelemre szorul! ◙

2 megjegyzés:

  1. Tenyleg. Az uzenetet ertem: Izrael demokratikus jogallam. De a terrer gyulolet oceanjaban ennel okosabbnak kellett volna lenni.

    VálaszTörlés
  2. Szégyen gyalázat ez az egész ügy! Oda dobták Azariát és az egész családját a terrorista banda bosszújának.Most retteghetnek amíg élnek és mindezt egy gyilkolni induló terrorista állitólagos jogaiért! Ez Izrael szégyenfoltja!

    VálaszTörlés