2020. május 5., kedd

Áttörés a Koronavírus elleni küzdelemben ✧ Két izraeli kutatóintézet ellenanyagot fejlesztett ki„Büszke vagyok az Izraeli Biológiai Kutatóintézet munkatársaira. Jelentős áttörést hajtottak végre. A zsidó kreativitás és találékonyság tette lehetővé ezt a sikert” - mondta Naftali Bennett honvédelmi miniszter, miután hétfőn látogatást tett a Nesz Ciona városban működő laboratóriumban.

A Honvédelmi Minisztérium nyilatkozata szerint az Izrael Biológiai Kutatási Intézet (IIBR) befejezte a COVID-19 antitest-alapú oltóanyag fejlesztési szakaszát.

Az intézet jelenleg az ellenanyag szabadalmaztatásán dolgozik, hogy szerződést köthessen a kereskedelmi fejlesztésre.

A jogi eljárást összehangolják a Honvédelmi Minisztériummal.

A kutatóintézet plazmagyűjtést is végez olyan személyek véréből, akik felépültek az új koronavírus fertőzéséből, abban a reményben, hogy ez segíthet a további kutatásban.

Egy másik izraeli kutatócsoport, a MigVax  is közel áll a koronavírus-oltás első fejlesztési szakaszának befejezéséhez. A MigVax a MIGAL Galilee Kutatóintézet leányvállalata.

Ez a csoport a múlt héten 12 millió dolláros befektetésben részesült a jeruzsálemi központú OurCrowd beruházási szolgáltatótól. ◙

FORRÁS: A The Jerusalem Post internetes hírportálja, a jpost.com

4 megjegyzés:

 1. Büszke vagyok! Remélem mielőbb sikerül az oltás végleges kifejlesztése!

  VálaszTörlés
 2. Orulok ennek a hirnek es oszinte gratulaciom!!

  VálaszTörlés
 3. Ezek a Zsidók az Orvos tudományban nagyon előre járnak.
  Skajek !!!

  VálaszTörlés
 4. Nagyszerű hír, kivánom, hogy minél hamarabb bevethető legyen az oltóanyag !

  VálaszTörlés