Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2013. június 17., hétfő

Sztrájkolnak az izraeli külképviseletek

Hónapok óta tartó munkaügyi vita után az izraeli külügyminisztérium dolgozói úgy döntöttek, hogy újabb értesítésig csak vészhelyzetben teljesítenek konzuli szolgáltatásokat Izrael Állam külképviseletein. A döntés oka a tárgyalások megrekedése a diplomaták és a pénzügyminisztérium képviselői között.

A diplomaták szakszervezete közölte: a konzulátusok egyelőre nem adnak ki izraeli útleveleket és munkavállalási engedélyeket, nem hitelesítenek helyi okmányokat, és nem nyújtanak konzuli segítséget. 

Az izraeli diplomácia alkalmazottai immár három hónapja tiltakoznak szerintük alacsony anyagi megbecsülésük miatt. Nem küldenek diplomáciai dokumentumokat, nem készítik el a külföldre utazó miniszterek iratait, nem állítanak ki diplomata útleveleket és korlátozták az együttműködést a védelmi minisztériummal.

A diplomaták új kollektív szerződést akarnak, amely meghatározza a külföldön munkát vállalók jogait és juttatásait, megállítja béreik leértékelődését, kompenzálja őket nem dolgozó házastársaik miatt, és megakadályozza kettős adóztatásukat. ◙

Forrás: HÁÁREC napilap

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése