Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2015. augusztus 15., szombat

Az Iszlám Dzsihád éhségsztrájkoló terroristája 59 nap után eszméletét vesztette ♦ Intravénásan juttatnak szervezetébe folyadékot és sókat


Mohammad Allaan, a palesztin Iszlám Dzsihád  tagja, akit az izraeli hatóságok terrortevékenység alapos gyanúja miatt adminisztratív fogságban tartanak, közel két hónapja nem fogad el ételt és visszautasítja az orvosi ellátást, tiltakozásul fogvatartása ellen.

Az éhségsztrájk 59. napján eszméletét vesztette: a börtönből az askeloni Barziláj kórházba szállították. Itt légzőkészülékre kapcsolták, és intravénásan kap folyadékot és sókat.

Pénteken reggel sikerült állapotát stabilizálni.

Az adminisztratív fogvatartás (administrative detention, amelyet az izraeli igazságügy a brit mandátumi kormányzási rendszertől örökölt) olyan intézkedés, amely lehetővé teszi, hogy a hatóságok bírósági ítélet nélkül fogva tartsanak terrorgyanús elemeket.

Mohamed Allaan jelenleg a második egymást követő hat hónapos fogvatartási időszakot tölti.

A Vöröskereszt orvosa, valamint a fogvatartott ügyvédje a kórházba érkezett, ahol kézhez kapták a kórház nyilatkozatát, mely szerint a kezelés összhangban áll az orvosi testület etikai irányelveivel.

Egy, a közelmúltban elfogadott új szabályozás szerint bizonyos körülmények között lehetővé tennék, hogy erőszakkal táplálják az éhségsztrájkoló rabokat, ennek végrehajtását azonban egyetlen izraeli orvos sem vállalta, miután vélekedésük szerint ez kínzás, s mint ilyen, ellenkezik az orvosi etikával.

Az izraeli rendfenntartó hatóságok attól tartanak, hogy Mohamed Allaan esetleges halála további erőszakhoz vezetne Júdeában és Somronban.

A múlt héten izraeli arabok tüntettek az askeloni kórház előtt a terrorista szabadon engedését követelve. ◙

4 megjegyzés:

  1. Ha nem éhes nem kell erőszakkal táplálni.
    Miért kell erről azt terjeszteni,hogy éhségsztrájk?

    VálaszTörlés
  2. Ami az orovosok szerint kínzás, az Izraeli Állam szerint nem az !!!!!!
    Ez a cionizmus !

    VálaszTörlés
  3. Az izraeli hatóságok helyesen jártak el ebben az ügyben.
    Azt is megtehették volna, hogy hagyják meghalni... Ahogy olvasható, terrorgyanús személyről van szó - a világ minden államában hasonlóan járnak el. Az Iszlám Dzsihád tagjai már eddig is számtalan terrorcselekményt hajtottak végre Izraelben... - A magyarországi hatóságok is terrorveszélyre hivatkozva építettek vasfüggönyt a magyar-szerb határon.

    VálaszTörlés