Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2016. december 26., hétfő

Biztonsági Tanács: Izrael jogtalanul építkezik Jeruzsálem Óvárosában, Júdeában, Somronban • Az Egyesült Államok nem vétózta meg, Oroszország, Kína, Nagy-Britannia és Franciaország az Izraelt elmarasztaló határozat mellett szavazott • "Új Dreyfus-per: most egész Izraelt ültetik a vádlottak padjára"

BIZTONSÁGI TANÁCS: AZ ARAB-AFRIKAI SZÓTÖBBSÉG BIZTOSÍTOTT

Az Egyiptom által benyújtott, majd visszavont határozati javaslatot Új Zéland, Malajzia, Venezuela és Szenegál ismételten benyújtotta, és azt pénteken az ENSZ Biztonsági Tanácsa szótöbbséggel megszavazta.

A kötelező érvényű határozat szerint Izraelnek, mint megszállónak nincs joga építkezni a "megszállt területeken".

Benjamin Netanjáhu miniszterelnök szerint a javaslat abszurd, és a békefolyamatot nem elősegíteni fogja, hanem ellehetetleníteni. 

Izrael befagyasztotta az ENSZ különböző alszervezeteinek a pénzbeli támogatását. A miniszterelnök bekérette az amerikai és az Izrael ellen szavazó államok nagyköveteit, hogy kifejezze aggodalmait ás rosszallását.

Donald Trump megválasztott elnök a szavazás előtt felkérte Obama elnököt, hogy az USA képviselőjét utasítsa a vétójog alkalmazására, ami végül nem történt meg.

Trunp másnap Twitter oldalán a következőket üzente:

The big loss yesterday for Israel in the United Nations will make it much harder to negotiate peace. Too bad, but we will get it done anyway!

Vagyis:
A tegnapi nagy vereség Izrael számára az Egyesült Nemzetekben sokkal nehezebbé teszi a békéről való tárgyalást. Nagy kár, de mi mindenképpen meg fogjuk csinálni!

Trump kilátásba helyezte, hogy már elnöksége kezdetén – 2017. január 20 után – visszavonatja az Izrael elleni határozatokat. Arra is célzott, hogy a muzulmán államok szavazási "gőzhengere" által irányított, szinte minden valós nemzetközi probléma megoldására alkalmatlan szervezetet megfosztja az Egyesült Államok pénzügyi hozzájárulásától, ami a világszervezet bevételének a zömét jelenti.

Avigdor Lieberman honvédelmi miniszter a január közepére Párizsba önkényesen, Izrael megkérdezése nélkül meghirdetett nemzetközi izraeli-palesztin béketárgyalásokra is célozva kijelentette: modern Dreyfus-perről van szó, ahol egy zsidó helyett egész Izraelt ültetik a vádlottak padjára. ◙

4 megjegyzés:

  1. Aki nincs velünk az ellenünk van ?????
    Csoda,ha mindenhol utálják Izraelt ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Törölnélek, de én inkább az Istenre hagyom: töröljön Ő minden bolondságot az ég alól, ámen.

      Törlés
    2. Légy hű a zsidó erkölcshöz és TÖRÖLJ !
      ( a törlés megold minden gondot )

      Törlés
  2. Mit vár bárki a britektől és a franciáktól??? Trianon óta tudhatná mindenki, hogy csak a saját pecsenyéjüket sütögetik - mások kárára!!! Ha valaki nem tudná, Trianonban nem csak Magyarország feldarabolásáról döntöttek, hanem ott vágták tönkre Észak-Afrika, a Közel-Kelet és Közép-Kelet békés jövőjét is, legalább egy évszázadra előre... Csak azért, mert ez a két bitang úgy gondolta, hogy ez nekik így jó... Az emberek milliói meg le vannak ... HJ"D!

    VálaszTörlés