Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2017. december 9., szombat

Dühöng a világ-intifáda




Júdeában, Somronban, a Gázai-övezet és Izrael határán megállás nélküli kődobálások jegyében telt az utóbbi két nap. A biztonsági erők a helyükön vannak, a határőrség rendkívüli mozgósítást rendelt el.

Közben Törökország és Franciaország (!) elnökei arra akarják rávenni az Egyesült Államok elnökét, hogy vonja vissza a Jeruzsálemet Izrael Állam fővárosaként elismerő deklarációját.

A Hamasz a következő péntekre általános lázadást hirdetett meg.

Képesek leszünk megfékezni a harmadik intifádát? 

Jelképes mumentum: Berlinben, a Brandenburg-kapunál tömegek skandálják: Halál Izraelre, halál a zsidókra! Nem, nem német nácik, hanem palesztin zászlókat lengető bevándorlók. 

Mi kezdődik itt? Világszéles muzulmán intifáda?

Donald Trump bejelentése voltaképpen kérdés: mi vagy ők? Az általunk ismert, apáink által létrehozott nyugati, „fehér” civilizáció és kultúra, vagy a maga szerencsétlenségét, elmaradottságát a fejlettebbeken megbosszuló Harmadik Világ hivatott dominálni a jövőben? 

Sok Facebook- és Twitter-hozzászóló már a harmadik világháború kezdetét vizionálja. ◙ 

1 megjegyzés:

  1. Az iszlám szellemi pestis. Csökött, gyűlöletfüggő, embertelen "eszme". És tényleg, a világ gyávaságában nem képes másra, mint Izraelt folyton elítélni, miközben tömeggyilkos rendszerek vígan regnálnak. Én egy békét szomjazó, ellenségeket is megérteni akaró lény vagyok, de kezd elfogyni a türelmem.

    VálaszTörlés