Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2018. december 26., szerda

Damaszkuszi repülőteret támadott a Légierő ✲ Iráni gépekből kirakodták – Izrael megsemmisítette a Hezbollának szánt rakétákat ✲ Szíriai rakéta Hedera fölött?


Kedden este a Légierő gépei a Damaszkusztól délnyugatra fekvő katonai repülőteret támadták rövid idővel azt követően, hogy egy Teheránból érkezett repülőgép legújabb fejlesztésű precíziós rakétákat és kibernetikai eszközöket rakodott ki, amelyeket a libanoni Hezbollah fegyveres szervezetnek továbbítottak volna.

Damaszkusz szerint a szíriai légierő az izraeli gépek által kilőtt rakéták többségét megsemmisítette, de közölték, hogy legalább egy raktárat találat ért, és szíriai katonák megsérültek.

A Légierő legutóbb november 29-én intézett támadást ugyanezen repülőtér ellen, ahol a Hezbollah számára Iránból odaszállított rakétákat tárolják. 

Amerikai jelentés szerint iráni tisztek is megsérültek vagy meghaltak, akik a fegyvereket Szíriába szállították, éppen, amikor beszállóban voltak a Teherán felé visszainduló gépükbe.

Kedden este Hedera környékén többen robbanásokat hallottak, amelyek az izraeli légvédelem ellenrakétáitól származhattak. Valószínűleg szíriai légvédelmi rakétákról van szó, amiket a Légierő gépei ellen lőttek ki és azokat elhibázva izraeli terület fölé értek. ◙

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése