Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2018. december 26., szerda

Morognak az oroszok ✵ "Az izraeli légierő provokációja két polgári járatot veszélyeztetett"

DAMASZKUSZ KEDDEN ESTE, A RAKÉTATÁMADÁS PERCEIBEN

Lassan, de biztosan visszatérünk a szovjet idők "izraeli agresszió" hangzású narrációjához.

Igor Konasenkov altábornagy orosz honvédelmi miniszter szerdán úgy nyilatkozott, hogy "a keddi provokatív izraeli légitámadás két polgári járatot veszélyeztetett".

Azt, hogy milyen járatokat, és hogy fel- vagy leszállást veszélyeztetett az Izraeli Légierő, nem részletezte.

Az Interfax hírügynökség által közzétett nyilatkozat szerint a hat izraeli F16-os gép által libanoni területről kilőtt 16 rakétából 14-et a szíriai légvédelem megsemmisített.

Az orosz nyilatkozat azt a szíriai állítást is "relézte", hogy a támadásban mindössze három szíriai katona sérült meg. Egy amerikai hírforrás ezzel ellentétben úgy értesült, hogy az izraeli rakéták súlyosan megsebesítettek, esetleg megöltek több magasrangú iráni tisztet, akik beszállóban voltak a Teherán felé visszainduló gépbe, miután éppen, hogy kirakodták az Iránból hozott és a libanoni Hezbollah fegyvereseinek szánt precíziós rakéta-alkatrészeket.

Irán a legújabb fejlesztésű támadó rakétákkal látja el a libanoni siita terrorcsoportot, hogy az folyamatosan "upgrade"-olhassa a birtokában lévő több tízezer, de pontatlan rakétát precíziós, pontosan célba irányítható rakétákra.

Mindez Izrael számára a legsúlyosabb fenyegetést jelenti, amelynek elhárítására az állam minden lehetséges lépést megtesz úgy diplomáciai, mind katonai eszközökkel. ◙

1 megjegyzés:

  1. "Izrael számára a legsúlyosabb fenyegetést jelenti, amelynek elhárítására az állam minden lehetséges lépést megtesz úgy diplomáciai, mind katonai eszközökkel."

    Nem tűnik sikeresnek......

    VálaszTörlés