Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2019. február 8., péntek

Irán: kudarcba fulladt a műhold-kilövés


Negyven éves fennállását ünnepli az Iráni Iszlám Köztársaság. Mivel is ünnepelhetné méltóbban, mint Izrael megsemmisítésének az ismételt ígérgetésével.

A fenyegetés konkrét alapja a rakétafegyverek fejlesztése, amelynek pontosságát, hatótávolságát szakértőik folyamatosan növelik. Csütörtökön az izraeli TV12 esti híradóműsora nyilvánosságra hozta, hogy Irán egy újabb rakétafejlesztő központ építésébe kezdett Szíriában, egy Szafita nevű helységben, Tartusz város közelében a libanoni Hezbollah számára, az Izraeli Légierő által tavaly megsemmisített hasonló rendeltetésű objektum helyett.

A katonai parádék elmaradhatatlan része a rakéták felvonultatása, többségük az egykori szovjet vagy újabb észak-koreai gyártmányok továbbfejlesztett változatai.

A héten műhold fellövését kísérelték meg: a másodszori kísérlet is kudarcba fulladt. A kétezer kilométeres hatótávolságú "Horámsár" rakéta tökéletesítésének a sikerét is kérdésesnek ítélik amerikai katonai szakértők.

Ölbetett kézzel mégsem ülhetünk. A pusztításunkra törő szándék változatlan. A legjobb lenne, ha a jobb sorsra érdemes perzsa nép, sokezer éves kultúra hordozója megdöntené a hatalmi álmaikat a népjólét elé helyező ajatollák uralmát, ezzel elejét véve egy beláthatatlan végű összecsapás-sornak.

FORRÁS: DebkaFile stratégiai és hírszerzési témákkal foglalkozó hírportál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése