Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2021. május 11., kedd

Falak őrzője hadművelet – egyelőre csak a levegőből • Hétfő este óta 250 rakéta csapódott be izraeli területen • A Légierő folyamatosan támad Hamasz-célpontokat • “Intenzív nap előtt állunk”


RAKÉTATALÁLAT ASKELONI LAKÓÉPÜLETBEN

Kedd reggelig folytatódott a Hamasz által hétfő este hat óra után kezdeményezett rakétatámadás Izrael ellen. A fő célpontok a Gázai-övezethez közeli települések, így Szderot, Askelon és a régió falusi jellegű települései. Eddig több, mint 250 rakétát lőttek ki, a Vaskupola több tucatot elfogott.

Askelonban két épületet ért közvetlen becsapódás: hat ember megsebesült, köztük egy család négy tagja.

Korábban a Sáár Hánegev körzet egyik kibucában egy házat ért közvetlen rakétatalálat, egy asszony könnyebben megsebesült.

Hidai Zilberman, a Cáhál, az Izraeli Hadsereg szóvivője kedden reggel elmondta, hogy a Légierő a Gázai övezetben 130 Hamasz- és Iszlám Dzsihád célpontot támadott, egyebek között rakétatárolókat, kiképző komplexumokat és két, beszivárgó támadáshoz ásott alagutat a határkerítés közelében.

Becslések szerint a Gázai övezetből kilőtt rakéták egyharmada az övezet területén csapódott be, saját veszteségeket okozva.

A szóvivő hangsúlyozta: “Intenzív nap előtt állunk: a Cáhál, az Izraeli Hadsereg felkészült bármilyen forgatókönyvre”.

A megkezdődött hadművelet neve Somér háchomot (שומר החומות) , magyarul "A falak őrzője" és abban egyelőre csak a Légierő vesz részt, amely az utóbbi években egyre gyakrabban alkalmazza a drón-harcászat elemeit.

Izraelben szünetel a tanítás a Gázai-övezet határától 40 kilométeres távolságon belüli településeken.

Palesztin források kedden reggel 5 óra előtt izraeli támadásról számoltak be Gázaváros nyugati részén és a Gázai övezet déli részén, Rafiach térségében.

A gázai egészségügyi minisztérium közölte, hogy a jelenlegi forduló kezdete óta 22 ember vesztette életét az Izraeli Légierő támadásaiban. ◙

FORRÁS: A Kán Reset Bét rádió hírei és internetes hírportálja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése