Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2021. május 10., hétfő

Rakétazápor Gázából • Kétszázból hét rakéta Jeruzsálem felé • A Hamasz fenyeget: újra kezdjük! • A Légierő célzott felszámolásokat hajt végre • Fokozzák Nagy-Tel-Aviv légvédelmét

 

GÁZAVÁROS: RAKÉTAKILÖVÉS IZRAEL FELÉ

Frissítve

A gázai Hamasz terrorszervezet hétfő este 6 órától keddre virradó éjfélig több, mint kétszáz rakétát lőtt ki különböző célpontok felé. Ebből hetet a fővárosra – ezekből a Vaskupola egyet szedett le – a többit Szderot, Askelon és Kirját Gát irányába.

A Hamasz azzal az ürüggyel kezdett bele az újabb eszkalációba, hogy megbosszulja az Izraeli Hadsereg jelenlétét a jeruzsálemi Óvárosban, valamint a főváros arabok lakta Sejk Dzsarrach negyedében.

A terrorszervezet azzal fenyegetődzik, hogy amennyiben a hadsereg és a rendfenntartó erők nem hagyják el nevezett területeket, este 9 órakor újabb rakétákat lő ki izraeli területre.

Az Izraeli Hadsereg vezérkara mindenképpen igyekszik elkerülni egy újabb gázai hadjáratot. Az eszkaláció súlyosbodását Izrael egyiptomi, katar-i és ENSZ közvetítéssel igyekszik megelőzni.

A Légierő, amint korábbi hasonló esetekben, most is célzott felszámolással kísérli meg a fő felelősök "kikapcsolását". Hétfő esti jelentések szerint a Hamasz nyolc vezető káderét sikerült felszámolni a Gázai-övezet területén.

A légvédelem és a Polgári Védelem felkészült egy, a Gus Dán (Nagy-Tel-Aviv) elleni éjszakai rakétatámadásra is. A sűrűn lakott tengerparti régiókban újabb Vaskupola rakétaelhárító egységeket telepítettek, ugyanígy Jeruzsálem és Beér Séva térségében is.

A késő esti híradások szerint a rakétázások folytatódnak, főképpen a Gázai-övezettel határos nyugat-negevi régió és Askelon város környéke ellen. 

Az Izraeli Hadsereg teljes készenlétben áll úgy a Gázai-övezet határán, mind Jeruzsálem óvárosában és a főváros keleti negyedeiben. ◙

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése