Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2013. május 4., szombat

AP: az Izraeli Légierő szíriai fegyverszállítmányt bombázott


Az Associated Press hírügynökség washingtoni beszámolója szerint izraeli tisztviselők megerősítették, hogy az Izraeli Légierő péntekre virradó kora hajnalban egy szíriai szállítmányt támadott, amely útban volt a libanoni Hezbollah támaszpontja felé.

Az Associated Press és Reuters hírügynökségek izraeli forrásokból úgy értesültek, hogy a szállítmányban nem voltak vegyi fegyverek, de olyan eszközök – valószínűleg rakéták – igen, amelyek a Hezbollah birtokába jutva alkalmasak lettek volna a jelenlegi erőegyensúly megbontására, a terrorszervezet javára.

A jelentések nem részletezik a légitámadás pontos helyszínét, vagyis azt, hogy arra szíriai, vagy libanoni területen került-e sor.

A Reuters hírügynökség korábban jelentette, hogy Netanjáhu miniszterelnök csütörtök este sürgősen összehívta a biztonsági kabinetet.

A TikDebka titkosszolgálati értesülésekre hivatkozó izraeli honlap szerint a Hezbollah-szállítmányok elleni támadásban a Cáhál, az Izraeli Hadsereg szárazföldi alakulatai is részt vettek a libanoni Bekaa-völgyben.

Izrael hivatalosan nem kommentálta a jelentéseket. ◙

11 megjegyzés:

  1. Izraelnek persze nem kell semmiféle ENSZ határozat, nemzetközi egyezség stb.
    Izrael azt tesz amit akar !!!!
    Utána meg retteg Irántól !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudsz valamit is egyáltalán Izraelről, vagy csak ezt a süket dumát ? Jó kis kocsmai duma az iq bajnok haverjaiddal biztos. De itt ne égesd magad szerintem ezzel.

      Törlés
    2. "az antiszemitizmus gyakran kissebségi érzésből fakad. Sok emberből hiányzik az önbizalom, azt gondolják, hogy a zsidók erősebbek náluk és ezért kárt tudnak okozni bennünk."
      Orbán Viktor

      Törlés
    3. Figyu ha mar olyan nagyra tartod magad, akkor mert irsz nevtelenul. Az a vilagon a legaljasabb ember, aki csak dumal mit sem tud az egeszrol mert tuti nem el itt. Csak nagy a szaja. Es most nagyon finoman fogalmaztam. Add hozza a neved is ha mar ilyen okosnak tartod magad. De azert kivancsi lennek ha a te csaladod es gyerekedre fognanak fegyvert vagy bombat akkor ezek szerint te megveregeted a hatat, hogy munden rendben.UGYE!!!! Te nagy okos vagy teszel ellene. Ha nem vetted volna eszre mi nem torodunk senkivel de ha ilyenrol van szo akkor persze hogy teszunk ellene. Pont az ilyen gyokereknek van a legnagyobb szajuk. Mi van haver talan unatkozol???

      Törlés
    4. Nem retteg annyira ; a világ kb 5. legjobb hadserege van

      Törlés
  2. Csak bombázgassatok, bombázgassatok, ehhez értetek és már ez életetek értelmes immár 65 éve !
    Közben meg féltek a kasszám rakétáktól, a hezbollahtól,a hamasztól, a palesztinoktól és főleg Irántól !
    Lassan az egész világtól !
    Jó ez így ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ki nyalta le a pirosat a nyalókádról ? Azok is biztos azok a csúnya zsidók voltak ! Te kis rettegő. A végén még az országodat is felvásárolják! Aztán a földet ! Meg a holdat is ! Akkor mi lesz veled ? Még etelközbe se tudsz visszamenni mert azt is ! Már jövünk !

      Törlés
    2. Érdekes az arab diktatúrák áldozataiért nem aggódsz. Amiatt, hogy az emberi jogokat tiporják, a saját népüket irtják, az neked nem számít. Hogy Izrael megsemmisített egy fegyver szállítmányt, arra egyből felháborodsz. És még te nem vagy jobbikos elvakult ?
      Miért éri meg a hazugságot támogatni ? Nézz utána hogy járt Vittori Arrigoni. Ő is elhitte az arab hazugságot. Tanulságos, és szomorú a története.

      Törlés
  3. Kész öröm a válaszokat olvasgatni.Ez az OVi-idézet sem rossz; ki sem néztem volna belőle.
    Egyébként + csak hadd pusztuljon minden fegyver! Főleg, amelyik Izrael ellen tör.
    Ha már Izraelen van a Mindenható szeme, gondolnátok, hogy nincs itt a szíve is??? Ha-ha-ha-ha.
    Nem szívesen dörgölöm az orrotok alá, mert nem való, mondhatnám, de tessék, olvassátok magatok:
    "Vas-, rézzáraid legyenek, élteden át tartson erőd! Nincs Jesurún Istenéhez fogható! Az égen át száguld segítségedre, a fellegeken fenségesen. Hajlékod az örök Isten, örökkévaló karjai tartanak. Kiűzte ellenségedet, és ezt mondotta: pusztítsd! Izráel bizton lakhatik, Jákób forrása egymagában a gabona és must földjén, ahol az ég harmatot hint. Boldog lehetsz, Izráel, van-e hasonló hozzád? Nép, amelyet védelmez az ÚR! Ő a te segítő pajzsod és dicsőséges kardod. Hízelegnek majd ellenségeid, és te azok magaslatain lépdelsz."
    A forrás: a Biblia.
    Itt az ideje a megtérésnek, Izrael ellenségei !
    :) Jobb lesz nektek, ha szerettek és nem győlÖLtök...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A problema, hogy a fenti idezetet nem hiszitek el mert ha igen akkor nem lennetek ilyen agresszivek, hanembiznatok az Urban. Mozes masodik konyve "szet szorlak benneteket a fold minden sarkaba, es adok nektek rettego szivet a felelmetek nem ismer hatart"
      ez a problema.

      Törlés
    2. Neked lehet :)

      Törlés