Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2013. május 14., kedd

Netanjáhu – Putyin tárgyalás


FOTÓ: RIAN

Vladimir Putyin orosz elnök kedden fogadta a soron kívül, sürgős tárgyalásra “bejelentkezett” Binjamin Netanjáhu izraeli kormányfőt.

„Oroszország és Izrael folytatni kívánja a párbeszédet legmagasabb szinten és a titkosszolgálatok vonalán a szíriai helyzet rendezése érdekében kifejtett erőfeszítések terén” – közölte Vlagyimir Putyin elnök Binjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel folytatott tárgyalásait követően.

Putyin a meglehetősen semmitmondó kommünikén kívül elmondta, hogy az izraeli kormányfővel együtt tisztában vannak vele, hogy a fegyveres konfliktus folytatódása Szíriában az egész térség számára súlyos következményekkel járhat.

Netanjáhu azért jött Oroszországba, hogy lebeszélje az orosz kormányt az S-300 légvédelmi rakétarendszerek szállításáról Szíria részére.

Közel-keleti források szerint Netanjáhu elkésett, mivel az oroszok már leszállították a szóban forgó felszerelést Szíria számára.

A közepes hatótávolságú, egyszerre hat közeledő célt 12 rakétával támadni képes S-300 rakétarendszer legújabb verziói képesek kivédeni szinte minden légi- és rakétatámadást, felborítva Izrael jelenlegi technológiai fölényét.

Különös veszélyt jelent, ha ez a fegyverzet a labilis damaszkuszi kormányzat bukása és Szíria esetleges széthullása után a Hezbollah, vagy más terrorszervezet kezére jut.

Nem ismeretes, hogy az oroszok a hetvenes évek vége óta gyártott S-300 rakéta-elhárító rendszer melyik, mennyire haladott – azaz mennyire hatékony – verzióját adják el, vagy adták el Szíriának.

FORRÁS: Orosz Nemzetközi Hírszolgálat; Kol Jiszráél, az Izraeli Rádió

14 megjegyzés:

  1. Szóval a tárgyalás eredménye egy nulla ! Akkor az a bombázás mégsem volt valami okos dolog !
    Izrael vezetőinek jóval okosabban kell a jövőben politizálni és cselekedni !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valahogy így gondolod? vagy gondoljátok
      http://indavideo.hu/video/Izrael_nepe_-_A_felsobbrendek

      Törlés
  2. Azért ez a soron kívüli találkozó önmagában is jelzi, hogy elég komoly dolgok vannak kialakulóban, amibe néhány nagyhatalom is nyakig benne van.

    VálaszTörlés
  3. Nem a fegyverek, raketak es fegyverszallitmanyok bombazasa nem volt hiba es nem volt teljesen hiabavalo, meg ha utanpotlasuk is van, de legalabb ennyivel kevesebb raketajuk van, amit rank loehetnek.

    VálaszTörlés
  4. Ezt benézték a buzi zsidók :))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megérnélek, hogy maradj távol ettől a helytől, ha többre nem futja tőled. Itt többnyire intelligens beszélgetések zajlanak, még akkor is, ha eltérnek a vélemények.
      kösz

      Törlés
  5. Buzi zsidók? Ezt tapasztalatból mondja? Ön saját neméhez tartozó zsidókkal szokott hálni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hagyd, szerintem nem érdemes vitatkozni vele.

      Törlés
    2. Nem kell hagyni, mert az ilyen annyira silány, hogy a hallgatást győzelemként éli meg

      Törlés
  6. Nyalni felfele es ha nem sikerul siras rivas.
    a törtenelem folyanman mindeg ezt tette izrael.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetlen példát, ha szabad kérnem. Így rágalmazás, azt meg a törvény, ugye... (legalábbis jogállamban)

      Törlés
    2. Na, most ebből is látszik, ennyit tudsz Izraelről. De ez téged nem zavar abban, hogy hozzászólj, látom.

      Törlés
    3. Izraelt és a zsidókat eleget támadják kezdettől fogva. Tudjuk, mi az oka. Úgyhogy ha te is ezt szeretnéd tenni, szerintem találsz bőven olyan fórumot, blogot, vagy akármilyen más weboldalt, ahol ezt megteheted, és még tapsolni is fognak neked. De ez a hely nem erre van, nem is kíváncsi rá itt senki.

      Törlés
  7. Névtelen 2 !
    Sajnos Magyarország egyre kevésbé jogállam......!

    VálaszTörlés