Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2015. december 23., szerda

Jeruzsálem: két palesztin késelt az óvárosi Jaffa-kapunál ♦ Két halott, egy sebesült, a terroristákat likvidálták ♦ Az egyik áldozattal a biztonságiak lövedéke végzett


Szerdán kora délután két palesztin arab a Jeruzsálem északi részén fekvő Kalandia menekültáborból az óvárosi Jaffa-kapu előtt zsidókat kezdett késelni.

Mindkettő – a 20 éves Anaan Hamad és a 19 éves Isza Aszaf – korábban terrortevékenység miatt rendőrségi őrizetben volt, ahonnan fiatal korukra való tekintettel szabadultak.

Egyik áldozatuk, Reuven Biermacher rabbi, hét gyermek apja, több késszúrás következtében meghalt. Egy másik megkéselt személy súlyosan megsebesült.

A kapuhoz bevezető sétányról pánikszerűen menekültek az emberek, bár többen is megpróbálták kicsavarni a két terrorista kezéből a kést.

A tumultusra felfigyelve a Jaffa kapunál őrködő két fegyveres őrszem – mindkettő katonalány – a menekülő tömeggel ellentétes irányba futva felfedezte a két terroristát és rájuk lőttek. Egyikük azonnal meghalt, a másik megsebesült, de még fektéből is megpróbált késelni. Később belehalt sebesülésébe.

Beszámolók szerint a biztonságiak tüzétől egy izraeli polgár is megsebesült. Ofer Ben-Ári 46 éves jeruzsálemi lakos, két gyermek apja a kórházban belehalt sérülésébe.

Ászi Aharoni, az Óváros rendőrparancsnoka kiemelte a két rendőrlány hősies magatartását, amiért a nyilvánvaló vészhelyzetre való tekintet nélkül a veszély felé futottak, és fellépésükkel megakadályozták a további gyilkosságokat.

Ami a halálos sérülést szenvedett izraeli polgárt illeti, Aharoni úgy nyilatkozott, hogy a rendőrség nagyon magasan képzett és gyakorlott fegyveresekre bízza a terrorveszélynek kitett pontok védelmét, de amikor nagy tömeg között kell felvenni a küzdelmet, ilyen tragikus eset előfordulhat. ◙

4 megjegyzés:

  1. Ezen terror ellen nem véd az F-35 meg az Iron Dome sem .

    VálaszTörlés
  2. Oke, de harcolunk veluk, a szentsegit! Nem pofazunk, ahogy Margittai szazados mondta volt, hanem szarazon tartjuk a puskaport, es lovunk, ha kell.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. .....de harcolunk veluk,..."
      Újabb 70 évig !

      Törlés
  3. ... használják a fegyvert azért van .A két hölgy előtt le a kalappal . Ezeket nem kell letartóztatni .

    VálaszTörlés