Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2016. február 11., csütörtök

Naftali – Netanjáhu 1:0 ♦ A miniszterelnöki rezidencia gondnokának 170 ezer sékeles kártérítést ítéltek meg


A cím egy végeredmény, de nem focimeccsé: sokkal komolyabb mérkőzést nyert meg egy ismeretlen szefárd izraeli az ország legismertebb családja ellen.

Meni Naftali gondnokként volt alkalmazva a Netanjáhu-család rezidenciáján.

A korábban harci alakulatoknál szolgált Naftali tavaly március 19-én pert indított az állam és volt munkáltatói ellen méltatlan bánásmód és sorozatos, személyes megaláztatások miatt, amelyben vallomása szerint a ház „úrnője”, Szárá Netanjáhu asszony, a miniszterelnök neje részesítette.

A gondnok, akit összesen 20 hónapig foglalkoztattak a jeruzsálemi miniszterelnöki rezidencián, megnyerte a pert: a munkaügyi bíróság szerda délután 170 ezer sékel összegű kárpótlást ítélt meg számára.

Meni Naftali felpanaszolta a visszatérő, megalázó letolásokat, az őt, családját, törzsét is sértő megjegyzéseket és dühkitöréseket Sára asszony részéről („ti szefárdok úgy zabáltok, mint az állatok”), aki terített asztalt borított fel, edényeket tört össze.

A Netanjáhu-család elutasítja a vádakat. „Az ítéletből kirajzolódó kép messze van a valóságtól” – hangzik a mentegetőzés a legmagasabb helyről. A család ügyvédje szerint a rezidencia többi alkalmazottja emberi, családias hangulatról tanúskodik, mely szerint a rezidencián soha, senki a hangját sem emelte fel rájuk.

Naftali mindenesetre elégedett: az ítéletet Dávid győzelméhez hasonlítja Góliát fölött. Azt is hozzátette, hogy még nem közölt mindent: kilátásba helyezte, hogy további részleteket is „fel fog dobni” a Netanjáhu-család testközelségében átéltekről.

Hanem azért kis szépséghibája van az egész ügynek: a kártérítési összeget az állam utalja ki, azaz mi, adófizető polgárok fizetjük, miután hivatali rezidenciáról van szó...

2 megjegyzés:

  1. Én azért ennek nem adok olyan nagy hitelt .... lehet rosszindulat is vagy irigység benne .... vagy egyszerüen csak igy akart sok pénzhez jutni.... A többi alkalmazott miért nem panaszkodik a méltatlan bánásmódf miatt ??? - talán azért mert nem is történt ilyen ....

    VálaszTörlés
  2. .. fékezhette volna indulatait a hercegnő .Bátor bíró !

    VálaszTörlés