Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2016. február 6., szombat

Negevi beduin városban késeltek zsidó asszonyt ♦ Állapota kielégítő ♦ Közlési tilalom a nyomozás részleteire

RAHAT, UTCAI PIAC

Szombat délután Rahat izraeli beduin városban ismeretlen férfi késsel szúrta meg Slomit Gonén 65 éves izraeli asszonyt, aki lányával a közeli Mismár hánegev kibucból ment vásárolni az arab piacra.

A szurkáló személy elmenekült. Az asszonyt a beer-sévai Szoroka kórházba szállították, ahol nyakán és fülén szenvedett könnyű sérülésekkel kezelték.

Rahat város polgármestere, Talal al-Kirnaui azt állította, hogy a maszkot viselő fiatal férfi nem helyi beduin volt, hanem egy, a városban illegálisan tartózkodó palesztin arab. A polgármester elmondta, hogy városába rendszeresen mintegy 7000 palesztin jár be a Területekről. 

Vasárnap estig a tettest nem sikerült kézre keríteni. A rendőrség a nyomozás részleteire közlési tilalmat rendelt el. 

Megjegyzendő, hogy Rahatban tavaly októberben letartóztatták az izraeli Iszlám Mozgalom helyi vezetőjét. 

Juszuf Abu Gamah ellen az volt a vád, hogy erőszakot hirdetett Izrael ellen. Az Izrael által a nomád beduinok letelepítésére létrehozott, jelenleg 60 ezer lakosú városban egyre több tanító állítja példaképként a gyerekek elé az ISIS-t és a fegyveres iszlám hódítást. 

A rendőrség évente átlagosan száz kődobálási incidenst regisztrál, amit beduin fiatalok követnek el izraeli járművek ellen a negevi autóutakon. 

2 megjegyzés:

  1. A picsába... azt hittem a beduinok más tészta. Mintha lett volna valami normális kapcsolatuk a zsidókkal. De lehet, hogy csak én szerettem volna...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tévedtél, egyszerűen arról van szó, hogy a hír igaz, a komment viszont az írói "gondolatszabadság" szüleménye. Igaz hogy vannak kődobáló fiatalok, de azok nem beduinok, és főként nem a negevben. Mint mondják a többi igaz.

      Törlés