Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2016. április 20., szerda

Meghalt a hétfő esti autóbusz-robbantás legsúlyosabb sebesültje ♦ A rendőrség gyanúja szerint ő volt a robbantó ♦ A Hamasz magára vállalta a terrorakciót

Szerdán belehalt sérülésébe az ismeretlen férfi, aki a jeruzsálemi Talpiot negyedben hétfőn este felrobbant és leégett 12-es autóbusz hátsó ülésén utazott.

A sebesült személyazonosságát haláláig nem sikerült megállapítani. A rendőrség gyanúja szerint ő volt az, aki a kisméretű, de a korábbiaknál fejlettebb technikával készített bombát magával vitte a buszra.

Ugyanakkor nem zárják ki annak a lehetőségét sem, hogy a halott, akinek hiányzását eddig nem jelentették be a rendőrségen, ártatlan áldozat volt, és a bombát egy óvatlan pillanatban valaki más csempészte a járműre, és távirányítással robbantotta fel.

A Hamasz szerdán nyilatkozatban vállalta magára a felelősséget a hétfői buszrobbantásért, és közölte, hogy az elkövető egy 19 éves Betlehem-környéki palesztin volt; a terrorszervezet azonban nem ritkán tesz közzé szándékosan félrevezető nyilatkozatokat.

Továbbra is igen súlyos az égési sérüléseket szenvedett 15 éves lány állapota, aki a bombához a legközelebb volt.

Szerda este a 21 sebesült közül 13-at még kórházakban ápolnak.

Jeruzsálemben és az ország többi városában nyugalom tapasztalható, a történtekre csak a fokozott ellenőrzés emlékeztet: a fő állomásokon szúrópróba-szerűen rendőrök szállnak fel és végigvizsgálják a járműveket. ◙

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése