Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2017. június 16., péntek

Halálos végű terrortámadás Jeruzsálem Óvárosában

Pénteken este fél nyolc körül három palesztin arab automata fegyverekkel és késekkel támadást intézett Jeruzsálem Óvárosában: ketten a Szulejmán szultán úton, egy a Damaszkusz-kapu közelében.

A fegyveres támadásnak egy halálos áldozata és négy sebesültje van.

Hadasz Málká 23 éves határőr-tiszt lány súlyosan sebesülten szembeszállt késes támadójával és megkísérelte fegyverét elővenni. Kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe. 

[Hogy egy határőr-tiszt miért nem csőre töltött, kibiztosított fegyverrel járőrözik az ország egyik legkockázatosabb biztonságú pontján – érthetetlen. A Szerk.]

A három támadót, valamennyien 18-19 évesek és a Nyugati Part lakosai, a határőrök agyonlőtték. Kettejük ellen a múltban rendzavarás miatt eljárás folyt.

Binjamin Netanjáhu miniszterelnök utasítására felfüggesztették a palesztin lakosság számára Ramadan hónap kezdetén elrendelt utazási könnyítéseket Izraelbe.

Szombaton az ISIS a három gyilkost a "kalifátus oroszlánjainak" nevezte. A Hamasz is vállalta a felelősséget a terrorakcióért. A valós szervezeti kapcsolat azonban az Izraeli Hadsereg értékelése szerint egyik terrorszervezettel sem bizonyítható. ◙

5 megjegyzés:

  1. Nagyon sajnálom,legyen neki künnyű a föld.Öszinte részvétem a családnak! Sajnos ezeket az eseményeket a világmédia miért nem közli valodi mivoltában?

    VálaszTörlés
  2. A vilàgmèdia is a kezükben van...tele hazugsàgaikkal.
    Iràn uralja őket.

    VálaszTörlés
  3. A briteknek Damaszkuszi kapu, arabul Bab el Amud (Oszlop kapu), a Bibliában Sikemi kapu... ;-)

    VálaszTörlés
  4. A szándékot nem lehet megelőzni ! ... a fegyver készenléti állapotban kell , hogy legyen .

    VálaszTörlés