2017. június 30., péntek

Mizujs? A hétvége hírei Izraelben

►Vasárnap szabadul börtönbüntetéséből Ehud Olmert (71) volt miniszterelnök, miután az állami főügyész jóváhagyta az amnesztia-bizottság javaslatát a kiszabott büntetés harmadolására. Olmert 27 hónapot töltött börtönben. A fő vád ellene 2015-ös perében megvesztegetés volt, mert még jeruzsálemi polgármesterként egy Morris Talansky nevű amerikai üzletembertől sápot fogadott el.

► Határozatlan ideig felfüggesztették a gázai Hamasz mintegy 1200, izraeli börtönökben őrzött terroristájának a látogatási engedélyét. Izrael ezzel nyomást akar gyakorolni a gázai Hamasz-kormányzatra, hogy engedjék szabadon az övezetben 2014 óta fogva tartott Abera Mengistu etiópai olét, valamint szolgáltassák ki Izraelnek két, az övezetben 2014-ben elesett katona, Hadar Goldin hadnagy és Oron Saul őrmester holttestét.

► A jeruzsálemi Héber Egyetem a 11. helyet foglalja el a Földkerekség összes egyetemei között a matematika oktatásában. Az ARWU (Academic Ranking of World Universities)  Sanghaj-i központú rangsoroló bizottság az első száz között tartja számon a haifai Technion műegyetemet és a rehovoti Weizman Tudományos Intézetet is.

► Betlehem körzetében eddig tisztázatlan okokból lezuhant az Izraeli Hadsereg egy drónja. A pilóta nélküli felderítő repülőgép roncsait sikerült megtalálni és biztonságba helyezni, mielőtt még az a Palesztin Autonómia birtokába került volna.

►Hitler után újra „Juden raus!” (ki a zsidókkal) Berlinben. Most azonban nem a „klasszikus” európai antiszemiták, hanem a betelepült muzulmánok adhatnak hangot nyilvános tüntetésen Izrael- és zsidógyűlöletüknek. A napokban a Németországban élő siiták tartottak El Kudsz (Jeruzsálem)-napot, a Hezbollah szervezésében és zászlaival, az amúgy "meleg" berlini polgármester engedélyével.

► Anya csak kettő van… Egy izraeli bíróság helyt adott nyolc leszbikus pár követelésének, hogy élettársuk is születendő gyermekük teljes jogú szülőjének számítson. Eddig ez hosszadalmas és költséges jogi procedúrával volt elérhető. ◙

2 megjegyzés:

  1. Szégyen szégyen hátán,teljesen szodoma és gomorra,Isten elhozza a napját mikor megtisztitja a földet azoktól akik az Ő kiválasztott népét bántják és mocsokba hajtják fejüket.

    VálaszTörlés