Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2017. június 23., péntek

Irán rakétái és Hitler mérnökei

TEHERÁNI DEMONSTRÁCIÓ: RAKÉTA ÉS AJATOLLA

Az utóbbi napok vezető híre: Irán nyugati határa közeléből Irak teljes területén átlőve Szíria északi részén rakétázott egy, az általa támogatott Asszad-rezsim ellen harcoló milíciát.

A rakéták 700 kilométert tettek meg a kilövéstől a célpontig.

A dicsekedő kommünikét a "Forradalmi Gárda" szóvivője a következő mondattal fejelte meg: "Izraelnek van miért aggódnia".

Nyilvánvaló erő-demonstrációról van szó. Ha ugyanis az iráni rakéták 700 kilométerre eljutnak, akkor eljuthatnak további 700 kilométerre is, Izraelig.

Az iráni nyilatkozatra Netanjáhu miniszterelnök így reagált: "Ne próbálgassátok Izraelt. Nem érdemes!" 

Honnan van az iráni "Forradalmi Gárdának" rakétaépítéshez való tudása?

A technika – és bizonyos alkatrészek – Észak-Koreából érkeznek.

És ők kitől tanulták?  

Hát, évtizedekkel ezelőtt a Szovjetuniótól. 

Oda pedig, bizony, a második világháború után fogságba ejtett német mérnököktől jutott el. Már azoktól, akiknek a Wehrmacht fegyverletétele után nem sikerült sürgősen átmenniük az amerikai zónába, hogy a zseniális Werner von Braun vezetésével az Egyesült Államoknak ajánlják fel tudásukat. Egyébként ez a team az USA légvédelmén túl döntően hozzájárult az amerikai űrhajózáshoz is.

Mert Hitler mérnökei kiváló szakemberek voltak. A megszállt országok zsidóságának az összegyűjtését, elszállítását és tömeges elpusztítását is, mondhatni, mérnöki tökéllyel oldották meg.

Ám a koreai, majd a perzsa mérnökök közel sem tudják azt a teljesítményt nyújtani, amit a sok évszázados akadémiai múlttal rendelkező németek.

A minap kilőtt, összesen hét darab iráni rakéta pályáját az amerikai műholdak gondosan bemérték. És arra a következtetésre jutottak, hogy az iráni rakéták ugyancsak pontatlanok.

Ballisztikus rakétákról lévén szó, 700 kilométer nem nagy távolság, és "illett volna" célba találniuk. Nos, egy, vagy két rakétának sikerült megrongálni a célként kijelölt milícia parancsnoki épületét. A többi messze elkerülte.

Mondani se kell, Izrael ennek ellenére továbbra is a legveszélyesebb fenyegetésként tartja számon az iráni fegyverkezést. De azért tudni kell, hogy ami Hitler mérnökeinek sem sikerült, a perzsa siita "forradalmároknak" sem fog... ◙

2 megjegyzés:

  1. A hetvenes évek Budapestjén mondta ki egy lumpenproletár segédmunkás a frankót nekem, (akkor én is ezen a pályán működtem) ami szerint: "Nem érdemes a zsidókkal baszakodni, mert végül úgyis ők győznek."

    VálaszTörlés
  2. ... ez csak kirakat , több van a boltban .

    VálaszTörlés