2017. július 4., kedd

Mizujs? Friss hírek Izraelből


 Enyhül a rendkívüli hőség: csütörtöktől a szokásos nyári hőmérsékletekre számíthatunk.
► A haifai kikötő előtt, a nyílt tengeren horgonyzik az amerikai  George W Bush repülőgéphordozó, amely óriás mérete miatt nem fér be az öbölben kiépített kikötőbe. 5700 főnyi legénysége itt ünnepli július 4-ét, az Egyesült Államok Függetlenségi Napját. Binjámin Netanjáhu miniszterelnök tisztelgő látogatást tett a fedélzeten.
► Egy új törvény szerint az Izraelben illegálisan tartózkodó afrikai munkavállalók keresetének 20 százalékát adó formájában le kell vonni a munkáltatónak. Az így összegyűlt összeget az illető ideiglenes vízuma alapján a nevére helyezik el, amelyet távozásakor felvehet. Az állam ezen a úton is próbál megszabadulni a 2000 óta beszivárgott közel százezer eritreai és szudáni afrikaitól, akiket Miri Regev kulturális miniszterasszony egyenesen ráknak” nevezett.
► Hétfőn este a bágyasztó hőség ellenére 55 ezer néző tapsolta és kiáltozta végig Britney Spears koncertjét a Jarkon parkban.

► Kedden Izraelbe érkezik Narendra Modi indiai miniszterelnök. Az egy és negyed milliárdos lakosságú szubkontinens technológiai nagyhatalomnak számít, és kiterjedt kapcsolatrendszert épített ki Izraellel. ◙

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése