Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2018. március 26., hétfő

Hadgyakorlatot tartott a Hamasz – téves légiriadó Askelonban, Szdérotban • Gázai arabok tömegeit vezényelnék az izraeli határra


Vasárnap, március 25-én egésznapos hadgyakorlatot tartott a Gázai-övezetben a Hamasz úgynevezett "katonai szárnya", az Izaddin-el-Kasszam. A gyakorlatban főleg gépfegyveresek vettek részt, de az izraeli "Merkává" tank helyi utánzata is megjelent, továbbá legalább egy rakétát kilőttek a tenger felé.

A hadgyakorlatot az izraeli hadsereggel történő jövőbeli összecsapásra való felkészülés jegyében tartották.

Vasárnap este megszólaltak a légvédelmi szirénák Szdérotban, Askelonban és a Gázai-övezet körüli izraeli településeken A körzetben telepített Vaskupola-egységek számos rakétát lőttek ki Gáza irányába. Később kiderült, hogy a számítógépes-műholdas rendszer az izraeli terület felé irányított gépfegyvertüzet értékelte rakétatűznek. (Hétfői jelentés: a rendszert túlságosan érzékenyre állították be.)

Az Izraeli Hadsereg egy tankja hétfőre virradó éjjel tűz alá vette a Hamasz két megfigyelő állását az izraeli határ közelében.

A feszültség a közeli napokban-hetekben fokozódhat. A Hamasz kilátásba helyezte, hogy péntektől, március 30-tól kezdve – ez éppen Peszách előestéje – gázai arabok tömegeit vezényli az izraeli határra. Az akciónak a Nagy Visszatérés-menet nevet adták, és terveik szerint mintegy hat héten át, május 15-ig, a "Nakba" napjáig fog tartani (magyarul "Katasztrófa"; ők így nevezik Izrael Állam megalakulását). ◙

4 megjegyzés:

  1. Mikor csapunk már oda nekik hogy irmagjuk se maradjon,vagy eszük ágába se jusson szórakozni?

    VálaszTörlés
  2. De, eszuk agaba jut. Csak ez. Nem megy el a kedvuk. A beke igy nem erheto el. Valami mast kell kitalalni. Ez gyulolet-fuggoseg. Ha hasonloval reagalunk, az csak eszkalalja a feszultseget. Egy elmebeteg agresszivitasara az orvos nem elmdbeteg agresszioval reagal. Gyogyszerrel. Na, ezt kell kitalalni.

    VálaszTörlés
  3. Sajnos az iszlámra nincs gyógyszer.

    VálaszTörlés
  4. ...nagyon is tudják , hogy kik uszítanak-szervezik a konfliktust .

    VálaszTörlés