Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2018. március 2., péntek

Megkezdődött Netanjáhu, felesége és közeli munkatársai kihallgatása



A Purimnak vége, a kormányfő és környezete a mókás álarcokat levéve komor napoknak néz elébe.

Pénteken reggel egyszerre öt személy kihallgatása kezdődött meg.

A nyomozók Binjámin Netanjáhu miniszterelnöki irodájában tesznek fel kényes kérdéseket, míg egykori közeli munkatársa, Saul Elovics, a Bezek távközlési óriásvállalat többségi részvényese, Nir Chefec, Netanjáhu személyes tanácsadója, valamint a Távközlési Minisztérium egy meg nem nevezett magasrangú beosztottja a Rendőrség 433-as jelű, csalási ügyeket kivizsgáló osztályán válaszolnak a nyomozók kérdéseire.

A nyomozói információk szerint Netanjáhu távközlésügyi miniszterként előnyök fejében őt és családját kedvező színben feltüntető írásokat kért a Bezek tulajdonában lévő, és igen népszerű Walla internetes portáltól.


Szárá Netanjáhu asszonyt is kihallgatják tanúként. Tőle azt akarják megtudni, hogy a Saul Elovics feleségével folytatott baráti megbeszéléseken értesült-e férjeik esetleges, törvénybe ütköző egyezkedéseiről.

A kormányfőnek a németországi ThyssenKrupp cégtől megrendelt tengeralattjárók és kisebb hadihajók megrendelése körüli állítólagos korrupciós gyanúkkal kapcsolatban is tesznek fel kérdéseket.


A miniszterelnöki hivatal előtt reggel óta tüntetők követelik Netanjáhu lemondását. ◙

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése