Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2019. október 6., vasárnap

Netanjáhu halasztja a mandátum visszaadását az államelnöknek ✧ Gideon Szá'ár: A Likud-központ összehívása szükségtelen. Ha lesznek előválasztások – készen állok ✧ Folytatódik Netanjáhu meghallgatása a főügyész irodájában

SZÁ´ÁR ÉS NETANJÁHU: VOLT PUCCS, NINCS PUCCS

Miután a pártvezető személyéről dönteni hivatott Likud-előválasztás ötlete lekerült a napirendről, Gideon Szá´ár kijelentette: "Senki sem vitatja a miniszterelnök pozícióját a Likud élén. Amikor majd lesznek előválasztások – készen állok a megmérettetésre".

A miniszterelnök körei szerint "a Likudon belüli puccsnak vége".

Közben Netanjáhu meggondolta magát, és egyelőre nem adja vissza a kormányalakítási megbízatás mandátumát az államelnöknek, legalábbis nem a közeli napokban, ahogyan azt a múlt hét végén kilátásba helyezte.

Vasárnap reggel folytatódott Netanjáhu és ügyvédei meghallgatása Mandelblit állami főügyész irodájában az 1000, 2000 és 4000 jelű ügyekkel kapcsolatban. 

Szombat este néhány száz fő tüntetett Netanjáhu mellett Petach Tikván, a főügyész lakása közelében. Kisebb számban ellentüntetés is folyt ugyanott, a korrupció szigorú megbüntetését követelve. ◙ 

FORRÁS: A KÁN KOL JISZRÁÉL RÁDIÓ HÍREI ÉS HÍRPORTÁLJA

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése