Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2013. október 22., kedd

Barlangban számolták fel a tavalyi tel-avivi autóbuszrobbantás kitervelőjét

Szinte napra 11 hónappal a 2012. november 21-én, Tel Avivban végrehajtott terrorakció után egy barlangban számolta fel egy különleges egység az akció kigondolóját és szervezőjét.

Maga az elkövető az izraeli Tajbe arab városban élt, ahol családegyesítési kérelmének pozitív elbírálása révén települhetett le. Korábban a Ramallah környéki Beit Likja falu lakosa volt.

A terrorista egy bombát tartalmazó csomagot helyezett el egy tel-avivi városi autóbuszon, leszállt, és az őt küldő terrorsejt feje Beit Likja faluból egy mobiltelefonos hívás segítségével működésbe hozta a pokolgép gyújtószerkezetét. A Saul Hámelech úton bekövetkezett robbanásban 29 utas sebesült meg.

A terrorakcióval gyanúsított Iszlám Dzsihád sejt több tagját már múlt pénteken őrizetbe vették, de Mohammed Assi, aki kitervelte és megszervezte a tavaly novemberi tel-avivi autóbusz-robbantást, időben elmenekült.

A rendőrség különleges egysége kedden, október 22-én reggel a Ramallától nyugatra fekvő Naime palesztin falu közelében, egy barlangban talált rá Assira, aki a rendőrök felszólítására nem jött elő, hanem tüzet nyitott rájuk. Rövid tűzharc után a rendőrök egy rakétát lőttek a barlangba, amely a terrorista halálát okozta. ◙

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése