2018. június 14., csütörtök

A Duvdeván-kommandósok az ágyából rángatták ki a társukat megölő terroristát“Semmi kétségünk nem volt affelől, hogy ezt a feladatot végre kell hajtanunk. Most bezárult egy kör” – fejezte ki elégedettségét a sikeresen teljesített küldetés után a Duvdeván elitegység parancsnoka.

A katonák a parancsot a múlt héten, szerdán hajtották végre, amikor behatoltak a Hebron melletti el-Amari menekülttáborba, hogy meglepjék és elhozzák egy társuk gyilkosát.

Mint emlékezetes, május 24-én, ugyanebben a menekülttáborban az egység katonái fegyveres terroristákat igyekeztek letartóztatni, amikor egy helyi arab lakos egy háztetőről súlyos márványtömböt dobott a katonákra, amely halálosan megsebesítette Ronén Lubarsky 20 éves törzsőrmestert.

A tettest a katonák a szó szoros értelmében az ágyából húzták ki és tartóztatták le. A 32 éves Islam Yusuf Hamid sem ellenállni, sem menekülni nem próbált.

A közlés kiemeli, hogy a rajtaütésre nehéz terepen és világos nappal került sor, amikor számolni kell az ellenséges lakosság támadásával. ◙

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése