Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2018. június 3., vasárnap

Gáza: ismét megtörték a csendet • "Cevá ádom" légiriadók a határvidéken • Folytatják az égősárkány-eregetést is - a hadsereg tehetetlen • A Légierő 15 Hamasz-célpontot támadott éjjel • Katonagázolási kísérlet Hebronban


Szombat este, nyolc óra előtt két "Ceva ádom" sziréna  riasztotta a Gázai-övezettel határos izraeli településeket.


A lakosok két robbanás zajáról számoltak be. A Kán Kol Jiszráél, az Izraeli Rádió közlése szerint két rakétát lőttek ki a Gázai-övezetből, amely közül egyet a Vaskupola a levegőben megsemmisített, a másik beépítetlen területen robbant.

Palesztin hírforrások szerint az újabb támadás bosszú volt a pénteken határsértésre készülő demonstrálókra az izraeli határvédelem által nyitott tűzre, amely megölt egy húsz év körüli palesztin ápolónőt. Szombaton reggel is megpróbált egy terrorcsoport átkelni a védőkerítésen; a határőrök közeledtére visszatértek a Gázai-övezet területére.

Szombaton újabb tüzeket és súlyos károkat okoztak a palesztin oldalról feleresztett "égő sárkányok", többek között egy természetvédelmi parkban. A hadsereg műszaki parancsnoksága közli: az "égő sárkányok" ellen bevetett speciális drónok nem, vagy csak kis részben váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

A Légierő vasárnapra virradó éjjjel 15 stratégiai Hamasz-célpontot támadott.

Hebronban egy háromgyerekes palesztin férfi autójával katonákat próbált gázolni. Kétszeri sikertelen kísérlet után lőtték agyon. A közeli faluból származó arab a Hamasz tagja volt. ◙

1 megjegyzés: