Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2018. szeptember 16., vasárnap

A palesztin-arab vérszomj új áldozata: Ari Fuld 45 éves, négygyerekes családapa



Vasárnap délelőtt Jeruzsálemtől délre, a Gus Ecion tömb bevásárló központja előtt egy 16 éves arab hátba szúrta Ari Fuld 45 éves, az Egyesült Államokból alijázott izraeli polgárt.

A több sebből vérző férfi még képes volt elővenni revolverét és üldözőbe vette a támadót, majd rálőtt, de a szúrás végzetesnek bizonyult: a jeruzsálemi Sááréj Cedek kórházban belehalt sérülésébe. A menekülő késelőre két másik ember is rálőtt.

Ari Fuld a júdeai Efrát város lakosa volt, ismert jobboldali, település-párti aktivista. Feleséget és négy gyereket hagyott maga után.

Gyilkosa, Chalil Dzsabarin a Hebron közelében fekvő Jatta faluból érkezett a helyszínre. A lövésektől közepesen sérült meg, kórházi kihallgatása egyelőre nem lehetséges.

A Kol Jiszráél, az Izraeli Rádió értesülése szerint a gyilkos anyja nem sokkal a gyilkosság elkövetése előtt megjelent a közeli katonai ellenőrző ponton, és figyelmeztette a katonákat, hogy fia gyilkosságra készül, de nem tudta megmondani, hogy mikor és hol.

Fuld temetésére vasárnap éjjel fél tizenkettőkor került sor Kfár Ecionban, ezrek részvételével. Jelen volt Naftali Bennett (Zsidó Otthon párt) közoktatási miniszter és David Friedman, az Egyesült Államok izraeli nagykövete. Este részvétlátogatást tett a családnál Binjámin Netanjáhu miniszterelnök. ◙

2 megjegyzés:

  1. Legyen neki könnyű a föld,és a Mindenható adjon neki nyugalmat és a családnak kitartást és erőt.Nagyon szomorú ,hogy nincs erős visszacsapás!

    VálaszTörlés
  2. "Netanjáhu miniszterelnök közvetlenül az ünnep beállta előtt telefonon beszélt Putin elnökkel, és részvétén kívül felajánlotta, hogy az incidens minden elérhető video- és rádió-kommunikációs felvételét az oroszok rendelkezésre bocsátja."
    Nem inkább sok millió dollárt?
    Kárpótlásul?
    Nehogy véletlenül egy orosz pilóta letörölje Izraelt a térképről?

    VálaszTörlés