Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2018. szeptember 4., kedd

Iráni fegyverszállítás – utasszállító gépeken • Szíria után Irán Irakban is telepít támaszpontokat



Nyugati hírszerzési források bizonyos jelekből arra következtetnek, hogy Irán utasszállító gépeken szállít harci eszközöket Beirutba, a Hezbollah iszlámista terrorszervezet számára.

Az amerikai FOX hírtelevízió kedd reggeli hírei szerint alapos a gyanú, hogy két, Teheránból felszállt és a beiruti repülőtéren leszállt utasgépen fegyverek, és pontos, úgynevezett irányított rakéták libanoni gyártásához szükséges felszerelések voltak.

Az első július 9-én, a második augusztus 2-án szállt fel Teheránból, és a nemzetközi légifolyosótól eltérő útvonalon jutott el Beirutba; az egyik gép útját megszakítva a damaszkuszi repülőtéren is leszállt. 
Vasárnapra virradó éjfél után újból robbanások rázták meg a damaszkuszi nemzetközi repülőtér szomszédságában lévő légi támaszpontot.

A szíriai állami média rövidzárlatra hivatkozott, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) polgári aktivista hálózat szerint ismét Izrael mért csapást az Irán által használt támaszpontra, ahonnan fegyverrel látják el a közeli Libanonban tevékenykedő, és Izrael elpusztítására felesküdött Hezbollah terrorszervezetet, amely Libanonban politikai pártként is működik.

Katonai források szerint a támaszponton rakéták robbantak, amelyeket izraeli repülőgépekről lőttek ki vagy a Golán fennsíkról, vagy libanoni légtérből.

A legutóbbi napok hírei arról szólnak, hogy Irán a vele szomszédos, Izraelhez közelebb eső Irak területét is használja támadó fegyverek telepítésére.

1 megjegyzés:

  1. ... a telepített eszközök úgy is célpontá válnak , az meg nem jelent problémát Izraelnek ! - hadgyakorlatnak is megfelel.

    VálaszTörlés