Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2018. október 11., csütörtök

Féléves mérleg: nyerésben a terror ✵ Napokkal a Barkan-i kettős gyilkosság után katonát késelt a 19 éves palesztin

 DÉLBEN KÉSELT, ÉJJEL ELFOGTÁK. NEM MINDIG SIKERÜL.


▼ Október 11-én, csütörtök délben a Söchem (Nablusz) melletti katonai bázis előtti autóbuszmegállóban egy 32 éves tartalékos katonát késelt meg egy palesztin arab, majd elmenekült. A jelenlévő katonák több sorozatot adtak le rá, a terroristának mégis sikerült egérutat nyerni. A katona közepesen sérült meg. A töltények  szilánkjai egy izraeli asszonyt könnyebben megsebesítettek. A hadsereg, a határőrség és a Sin-Bét (belbiztonsági szolgálat) együttműködésével éjfél körül sikerült kézre keríteni a 19 éves terrorlegényt.    


▼ Október 7-én, vasárnap reggel 7 órakor a Somronban lévő, Tel Avivtól 25 kilométerre keletre fekvő Barkan iparövezet palesztin villanyszerelője, a 23 éves Ashraf Walid Suleiman Na'alwa a hiányos biztonsági ellenőrzést kihasználva lőfegyvert csempészett be, és a munkakezdés utáni percekben irodájában foglyul ejtette, egy műanyag bilinccsel megkötözte majd agyonlőtte Kim Levengrond-Jechezkél 23 éves titkárnőt, egy másfél éves csecsemő édesanyját, majd agyonlőtte Ziv Hadzsbi 34 éves könyvelőt, három kisgyerek édesapját.  A település vállalataiban mintegy 3000 palesztin arab keresi kenyerét.


A terrorista, aki a Tulkarm közelében fekvő Suejke (Shweika) faluban lakik, házilagosan előállított fegyverével együtt elmenekült. A hadsereg azóta különleges, kutyás egységekkel keresi. 

▼ Szeptember 16-án, vasárnap délelőtt Jeruzsálemtől délre, a Gus Ecion tömb bevásárló központja előtt egy 16 éves arab hátba szúrta Ari Fuld 45 éves, az Egyesült Államokból alijázott izraeli polgárt.


A több sebből vérző férfi még képes volt elővenni revolverét és üldözőbe vette a támadót, majd rálőtt, de a szúrás végzetesnek bizonyult: a jeruzsálemi Sááréj Cedek kórházban belehalt sérülésébe. A menekülő késelőre két másik ember is rálőtt.


Ari Fuld a júdeai Efrát város lakosa volt, ismert jobboldali, település-párti aktivista. Feleséget és négy gyereket hagyott maga után.

Gyilkosa, Chalil Dzsabarin a Hebron közelében fekvő Jatta faluból érkezett a helyszínre. A lövésektől közepesen sérült meg, kórházban ápolják.


▼ Július 26-án, csütörtökön este a fővárostól északra fekvő, 1300 család által lakott Adam település kerítését átugorva egy 17 éves palesztin arab, Mohamed Tarek Juszef a szomszédos Kobar arab faluból behatolt a falu egyik házába és megkéselte az ott tartózkodó két férfit. Rövid idő múlva egy harmadik helyi lakos, Aszaf Raviv is megjelent, akit szintén megtámadott a behatoló, ő azonban harcba bocsátkozott vele, és, miután sebesülten sikerült elővennie a fegyverét, agyonlőtte a támadót. Az egyik megkéselt áldozat, a 31 éves Jotám Ovadja sérülése halálos volt: a jeruzsálemi Hadassza kórházban hunyt el. Ovadja egy kétéves és egy tízhónapos gyerek apja volt.

▼ Július 20-án, pénteken délután a Gázai-övezet déli határán palesztin orvlövész határőröket célzott meg. Aviv Levy 19 éves törzsőrmestert Petach Tikváról halálos találat érte. A Giváti hadosztály harcosa volt.


▼ Május 24-én, csütörtökön a „Duvdeván” elitegység katonái behatoltak a Ramallához tartozó el-Amari menekülttáborba, ahol izraeli autókra lövöldöző terroristák után kutattak. Közben egy palesztin arab egy háromemeletes épület tetejéről súlyos kőtömböt dobott a katonákra. Ronén Lubarsky 20 éves törzsőrmestert Rehovotról fejen találta és beszakította acél védősisakját. A harcost életveszélyes állapotban szállították a jeruzsálemi Hadassza kórházba. Másnap belehalt sérülésébe. A terroristát közel három hetes keresés után, június 13-án az ágyából rángatták ki Lubersky bajtársai.




Binjámin Netanjáhu miniszterelnök a családokhoz írt forma-részvétlevelekben azt ígéri, hogy az elkövetőnek nem lesz éjjele és nappala, amíg élve vagy halva kézre nem kerítjük.

Izrael népe kevés kivételtől eltekintve az utóbbit kívánja, bár az áldozatokat ez sem hozza vissza az életbe. A mindennél nagyobb tragédia pedig az, hogy ők röhögnek rajtunk


Értik, hogy mi itt demokráciásdit játszunk egy megsemmisítésünkre törő több milliós, halálosan ellenséges lakossággal, amely szívrepesve, cukorka-osztogatással ünnepli minden zsidó – katona és polgár, felnőtt és gyerek – meggyilkolását, a „zöld vonalon” innen és túl, és amelynek vezetői tudva tudják, hogy a zsidó állam vezetői nem mernek olyan szigorral és eszközökkel fellépni a terror ellen, amely azt egyszer s mindenkorra kiolthatná. Mert mit szól az ENSZ, a Biztonsági Tanács, az Európai Unió... 

Közben Európa népei a párizsi, londoni, brüsszeli, berlini késelésekből, gázolásokból és robbantásokból lassan, de biztosan megértik, hogy mivel is állunk mi itt szemben. 


Ugyanazzal, amivel ők. ◙

2 megjegyzés:

  1. Izrael állama mióta megalakult egyfolytában élet halál harcot viv az arab terroristákkal. Sajnos a helyzet egyre rosszabb mivel a két szomszéd állammal úgy ahogy múködő békét kötöttünk. Ám ez irritálja az összes terrorszervezetet és a listájukon ezen államok mint ellenségek és árulók szerepelnek. Sajnos a terroristák egyre "kifinomultabb" módszereket vetnek be. Sokáig volt az öngyilkos merénylő ami mostanság kicsit szünetel. Ám a csavarhúzos késeléses merényletek és az orvlövészek egyre aktívabbak. Ha ehhez hozzátesszük az ország belpolitikai válságát., az "felívás a keringőre". Irán kihasználva ezt még Libanonból és Sziriából is fenyegetni próbál minket. Az ellenörzéseknek se szeri se száma de csak egy tört részét lehet megakadályozni a terrortámadásoknak. Nem kéne tekintettel lenni se UNO-ra sem az Európai országokra. A Gázai sáv és a Nyugati part nagy része Izraelre van utalva. Lehet hogy embertelen(de még mindig humánusabb mint a terroristák módszere) nem kellene nekik sem villanyt sem vizet adni meghatározatlan ideig. Merem állítani kevesebb lenne a beszivárgó mert jobban ellenörizhető lenne a határ ha le lenne zárva és senkit sem engednénk be. Kétszer is meggondolnák, hogy rakétázzanak vagy bármit próbáljanak. Tapasztalatból beszélek. Anno a Jom Kipuri háború során körbe kerítettük az egyiptomi hadsereg katonát a Csatorna környékén. Se vizük sem élelmiszerük nem volt csak ha Izrael adott nekik. Az oroszok az UNO.ban követelték a túzszünetet. Megkapták de ahogy kimondták úgy sértették meg. Izrael amig érvényben volt a tüzszünet gondoskodott a körbezárt katonaságról, nem lett volna kötelessége, de megtette humanitárius segítség gyanánt. A hála sosem maradt el, mint ahogy jelen esetben sem. Ki kellene próbálni mennyi ideig bírnák ki víz áram és segélyszállítmány nélkül. Nem kellene figyelembe venni a világ mit kiabál össze vissza. Jöjjenek ide és nézzék meg. De ide sem kell jönniük hiszen a saját országaikban a "menekültek" ugyan ezt művelik. Mink örök ellenségei leszünk a világnak. Tisztelet a pár kivételnek

    VálaszTörlés
  2. Egyetértek az előttem szólóval.Sőt, én még azt is ajánlom, hogy néhány gyújtó léggömböt is reptessenek át Gázára, hadd érezzék meg a tűz füstjét a saját házaikon!!!!!!!!!!!!!!Az ENSZ-nek meg az EU-nak meg a többi bizottságnak toll a fülébe.....hogy finom legyek........

    VálaszTörlés