Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2018. október 27., szombat

Rakéta-sortűz Izraelre • A Légierő négy hullámban támadta a Gázai-övezetet



Pénteken délután izraeli becslések szerint 15 ezer palesztin vett részt a rendbontásban, amelynek keretében több ponton megrongálták a biztonsági kerítést és többen átjöttek izraeli területre. A határőrség katonái az őket megközelítőkre lőttek. Az incidenseknek hat gázai halottja volt.

Pénteken este 22:02-től 23:22-ig több "Cevá ádom" légiriadó keltett riadalmat a délvidéki Szdérot városban és a Gázai-övezet szomszédságában fekvő izraeli régióban.

A "Vaskupola" elhárító rendszer az Izraelre kilőtt 34 rakétából 13-at megsemmisített, a többi beépítetlen terepen ért földet. A "rakéta-csöpögtetések" – időközönként egy-egy rakéta Izrael felé – a szombat reggeli órákban is folytatódnak.

A Légierő az éjfél körüli órákban négy hullámban támadta a Hamasz és az Iszlám Dzsihád összesen 87 stratégiai létesítményét a Gázai-övezetben.

Izraeli részről nem voltak sérülések. ◙

4 megjegyzés:

  1. Borzalmas!!!!! Meddig lehehet "oket" toleralni ?????

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom miert irja hogy "ismeretlen".A nevem Bojovici Ileana

    VálaszTörlés
  3. Miért hisznek a palestin igéreteknek? Soha egyetlen megállapodást még nem tartottak be!!! Mi meg csak engedünk nekik jó lenne már végre a kisebb vezetöket likvidálni előbb utóbb nem volna aki elvállalná!Régen megkeresték azokat akik vezetnek ott és hiába örizték őket megtalálták az utat a likvidálásukhoz! Ez a sátáni nép pénzért elárulja az övéit meg kell fizetni őket és megteszik ők maguk!

    VálaszTörlés
  4. ...eszkalálódik ?

    VálaszTörlés