Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2018. október 17., szerda

Rakéta Beér Séva központjára – családi ház udvarán robbant ✵ A Légierő a Hamasz stratégiai célpontjait támadta



Szerdán hajnali fél négy után két, az orosz eredetinél pusztítóbbra átalakított Grad-rakétát lőttek ki a Gázai-övezetből izraeli területre. Az egyik Beér Séva központjában, egy emeletes családi ház udvarán robbant. A lakók a légiriadó hallatán ágyukból felriasztva a védett szobába ("mámád") siettek. A hat lakó közül ketten könnyebben megsebesültek, miután félálomban a védett szoba felé futva megbotlottak. Három gyerek és édesanyjuk sokkos állapotba kerültek. 

A súlyosan megrongált ház lakói a szomszédos épületben kerestek menedéket. 

Egy másik rakétát Tel Aviv irányába lőttek ki, ez azonban a tengerbe esett.

A Légierő a reggeli órákban több hullámban hajtott végre támadásokat a Gázai-övezetben a Hamasz stratégiai objektumai ellen.

Avigdor Lieberman utasítást adott a Gázai-övezet két fő átjárója, az Erez és a Kerem Salom lezárására, egyúttal csökkentette a tengerparti halászati sávot.

Gadi Eisenkot vezérkari főnök megszakította Egyesült Államok-beli látogatását és hazaindult.

Beér Sévában ma, szerdán valamennyi tanintézetben szünetel a tanítás.

Az egyiptomi diplomácia, amely mindkét féllel állandó kapcsolatban áll, lázasan dolgozik a további eszkaláció megakadályozásáért. ◙

2 megjegyzés:

  1. Mikor esik már le valakinek,hogy a két rakéta teszt rakéta.Azért inditgatják őket hogy teszteljék a vaskupolát és lásd már ki se védi a kupola.Egyre fejlettebb rkétákkal probálkoznak ,mint ahogyan a északon már a mi rakétáinkat röhögik a vadászgépei a ruszkiknak.Előbb utóbb összehangolt támadást akarnak és probálgatják,hogy milyen a rendszerünk.Jó lenne ha beindulnának a fejlesztések és újra Izrael lenne az az állam ahová semmi nem tud bejönni,csak kimenni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Vaskupolát már régen visszavonták Beer Séva közeléből, miután évek óra nem állt fenn rakétafenyegetés.

      Törlés