Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2018. október 5., péntek

Katasztrófába torkollhat a gázai dráma ✵ Fatach-Hamasz megbeszélések Kairóban: kudarc ✵ Abu Mázen az övezet feletti irányítást követeli ✵ A hadsereg erősítést küld az övezet határára

„HA TÁMADTOK, AZ NAGY TÉVEDÉS LESZ”

A két legnagyobb palesztin-arab szervezet megbékélését célzó kairói megbeszélések kudarca az egyik lehetséges oka a Hamasz fokozódó agresszív kedvének Izrael ellen. A március 30 óta péntekenként szervezett rendzavarások immár mindennaposakká súlyosbodtak.

Abu Mázen ultimátumot küldött a gázai Hamasz-kormányzatnak: amennyiben október végéig nem adják át az övezet feletti ellenőrzést a Palesztin Autonómiának, Ramallah teljesen leállítja a Gázai-övezet pénzelését. Egy ilyen lépés viszont az övezet eddig is nélkülöző kétmilliós lakosságát humanitárius katasztrófába döntheti.

A mára várható rendbontások újabb rekorddal fenyegetnek. Az Izraeli Hadsereg létszámban és fegyverzetben megerősítve várja a fejleményeket. A katonai hírszerzés szerint ugyanakkor nem valószínű, hogy a Hamasz, mintegy végső kétségbeesésében, ismét rakétákkal támadjon.

Binjámin Netanjáhu miniszterelnök üzenete a Hámásznak: „Ha támadtok, az nagy tévedés lesz”

2 megjegyzés:

  1. Nem igaz hogy a szervezőket a kisebb parancsnokokat nem lehet módszeresen likvidálni mint régen! Addíg mig nem fognak félni nem fognak leállni!

    VálaszTörlés
  2. ... nem oldható meg ez az fenntarthatatlan állapot ? - ez egy forrástnyelő állapot , valakik gazdagodnak .

    VálaszTörlés