Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2014. január 10., péntek

"Területek": versenypályázat 1400 új lakás építésére

A Lakásügyi Minisztérium (Miszrád hásikun) versenypályázatot írt ki 1400 új lakás építésére az úgynevezett "zöld vonalon" (az 1967-ig fennállt 1949-es fegyverszüneti vonalakon) túli Nyugati Parton, más néven Ciszjordániában.

Az építendő lakásokból nyolcszázat Jeruzsálem körzetébe, hatszázat Júdea és Somron kisebb településeire terveznek.

A tervet először Binjamin Netanjáhu miniszterelnök körvonalazta, a palesztin biztonsági foglyok harmadik csoportjának a szabadonbocsátása előtt.

Netanjáhu és kormánya minisztereinek a többsége úgy tartja, hogy egy kívülről az izraeli és a palesztin félre erőltetett ilyen vagy olyan békeegyezmény előtti masszív zsidó telepítéssel a lehető legkedvezőbb stratégiai és etnikai körülményeket lehet és kell biztosítani Izrael számára.

Jair Lapid pénzügyminiszter, a koalíció egyik meghatározó pártja, a centrista, liberális "Jés Atid" alapítója ellenzi a döntést, amely szerinte egy lehetséges békeszerződés szándékos elgáncsolása és az Egyesült Államokkal fennálló, az utóbbi időben amúgy is megrendült kapcsolat tovább rontása. ◙

7 megjegyzés:

  1. Aztán meg majd lesz zsidó háborgás,hogy azok a gaz palesztinok nem akarnak békét !

    VálaszTörlés
  2. mitől lenne béke:??????naivsággg.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van. Izraelnek a háború kell, ez élteti megalakulása óta !

      Törlés
    2. Tipikus "palesztin" rágalmazás mindenféle tények nélkül. Izrael, vagy a hamasz akarja a másikat eltörölni ? Ha ez az alapkérdés ami nem is titok, mert a hamasz alapokmányában benne van, a hamaszt tényleg ez élteti, és ez számodra nem egyértelmű, akkor mit akarsz te ebbe beleszólni ? Ha Izraelnek háború kell, akkor neked meg orvos. De minél előbb.

      Törlés
    3. Tipikus zsidó válasz, még örülhetek ha nem mérsz rám megelőző csapást....

      Törlés
    4. A mocskot eltakarítani hálátlan feladat, de valakinek meg kell tenni ahhoz hogy ez a világ élhető legyen valamennyire.

      Törlés
    5. "A mocskot eltakarítani"
      Emberekről beszélsz te kirekesztő barom!
      A világ pont nem a hozzád hasonló aljas zsidóktól varja a nagytakarítást.

      Törlés