Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2014. november 8., szombat

Intifáda Galileában: a rendőrök lelőtték az őket késsel fenyegető arab fiatalembert ♦ Izraeli arabok ezrei palesztin zászlóval tüntetnek


Arabok ezrei tüntetnek a Názárettől néhány kilométerre fekvő Kafr Kanna arab községbe vezető utakon. A palesztin zászlókat lengető, jogállás szerint izraeli arabok azért tüntetnek, mert szombaton a 22 éves Khair al-Din Rouf Hamdan egy rendőrt késsel fenyegetett, mire a fenyegetett rendőr, vagy társai lelőtték.

A rendőrök egy petárda-dobáló arab fiatal letartóztatására érkeztek a galileai faluba.

A halott fiatalember apja a rendőrséget azzal vádolja, hogy fiát hidegvérrel, minden ok nélkül ölték meg, csak azért, mert arab; Izraelt pedig rasszista terror-államnak nevezte.

A község vezetői a lövést leadó rendőr vagy rendőrök elbocsátását, valamint a belbiztonsági miniszter, Jichak Aharonovich lemondását követelik.

A tüntető arab fiatalok ennél jóval messzebb mennek: palesztin zászlókat lobogtatnak, "Életünket adjuk az El Aksza mecsetért" és hasonló jelszavakat skandálnak.

Egy, a YNET hírportál birtokában lévő videó-felvételen világosan kivehető Hamdan, amint kés markolatával veri a rendőrautó szélvédőjét, majd az egyik kiszálló rendőrtisztet próbálja leszúrni.

A rendőrség elrendelte az esemény tüzetes kivizsgálását. ◙

5 megjegyzés:

  1. llyen az izraeli " arányosság " ....kicsiben is !

    VálaszTörlés
  2. Szerintem Te őrült vagy, ha szerinted ez nem aranyos. Fenyegettek már késsel téged? Egyszer megtapasztalhatnàd!

    VálaszTörlés
  3. Meg kell vonni az Izraeli Állampolgárságot attól az arabtól,aki palesztin zászlót leget.És át kell telepíteni a Palesztin Autonómiába.
    Már miért kéne eltartani Izraelnek ellenségeit?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Izraelt ki kell zárni az ENSZBŐL és minden nemzetközi szervezetből !

      Törlés
  4. Az arabokat meg Izraelből.

    VálaszTörlés