Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2014. november 3., hétfő

Titkos tárgyalás Ammanban

Egy kuvaiti lap értesülése szerint Binjamin Netanjáhu miniszterelnök szombat este Ammanba utazott, és tárgyalásokat folytatott II. Abdallah jordániai királlyal a Templomhegy körül kirobbant zavargások lecsendesítéséről.

A lap szerint az indulatok megnyugtatása érdekében megegyeztek az izraeli hatóságok és a Wakf tevékenységének az összehangolásában. Első lépésként a közeljövőben nem engedélyezik zsidók felmenetelét a Templomhegyre, majd egy későbbi időpontban lehetővé teszik turisták látogatását.

Mint ismeretes, az 1967-es Hatnapos Háború, a jeruzsálemi Óváros izraeli kézbe kerülése után Izrael a jordániai székhelyű Wakf muzulmán hitbizománynak adta át a Templomhegy adminisztrációját.

A kuvaiti újság kapcsolatot lát Netanjáhunak a Kneszet képviselőihez intézett azombat esti felhívása és az órákkal korábbi ammani megbeszélés között.

Netanjáhu szombaton késő este felelősségteljes viselkedésre és közreműködésre intette a Kneszet képviselőit a Templomhegy körül kialakult konfliktus megnyugtatására.


A kuvait lap értesüléseit más forrásból nem erősítették meg.

1 megjegyzés:

  1. Át kell adni a Templomhegy ellenőrzését a Marokkói királynak.
    Arrafelé normálisabb arabok élnek.
    Turistákat sehol a világon nem tiltanak ki,még ideiglenesen sem.Kivéve,ha építési terület
    Aki megtámadja őket,azt szokták börtönbe zárni!

    VálaszTörlés