Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2015. április 6., hétfő

Kiber-háború az interneten: digitális Holokauszttal fenyeget az Izrael-ellenes "Anonymous" hakkercsoport

A KIBER-TERRORCSOPORT JELKÉPE

A magát "Anonymous Operation Israel" néven azonosító nemzetközi Izrael-ellenes hakker-társulás egy évvel a tavaly ilyenkor megkísérelt internetes-számítógépes támadás után újra próbálkozik. Ezúttal a tavaly nyáron, a gázai rakétatámadások leállítására végrehajtott "Erős Sziklaszirt" hadműveletet tervezik megbosszulni.

A hakkerek ("internetes betörők") nem kevesebbet, mint "digitális holokausztot" helyeztek kilátásba, mely szerint ma és holnap, április 6-án és 7-én koncentrált támadást fognak intézni izraeli közületi és kormányzati szervek számítógép-rendszerei ellen.

hatalmas önbizalommal, de jóval szerényebb képességekkel rendelkező palesztin-barát kibernetikai terrorcsoport tavaly alaposan felsült próbálkozásaival: a számítógépes világhálón végrehajtott támadás rövid leállásokat és minimális károkat okozott a Posta, az Oktatási Minisztérium és néhány magáncég komputeres szolgáltatásaiban. 

Az egyik fő célpont, a Pénzügyminisztérium a támadás alatt is zavartalanul folytathatta internetes közönségszolgálatát.

Izraeli adatbiztonsági jelentések szerint tavaly áprilisban a külföldi komputerekről indított kibernetikai terrortámadások döntő része sikertelen volt, miután az izraeli szerver (kiszolgáló) nagygépek szakértői időben hárítani tudták a rosszindulatú behatolásokat. A hekkereknek ugyanakkor sikerült közzé tenniük több minisztériumi tisztviselő személyes adatait.

Sajnálatos módon az izraeli web-oldalak körülbelül egyharmada nem rendelkezik megfelelő védelemmel rosszindulatú behatolás, illetve vírustámadás ellen.

Az "Anonymous Operation Israel" 2012. novembere óta szervezi a "kibernetikai intifádát" izraeli számítógépes rendszerek ellen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése