Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2015. április 2., csütörtök

Súlyos gyanú: palesztin emberrablás Hebron közelében ♦ Az izraeli fiatalember kerékcsere-szerszámokért indult, de nem tért vissza az autóhoz ♦ A rendőrség bűnügyi szálakat sem zár ki


A hadsereg és a rendőrség a délutáni órák óta nagy erőkkel keres egy izraeli polgárt, akinek a gépkocsija Hebron közelében, a Kirját Árbá-ba vezető műúton defektet kapott és kerék-cserélő szerszámokért indult a közeli Beit Anun arab faluba. 

A szóbanforgó palesztin falu lakossága ellenséges érzelmekkel viseltetik Izrael irányában, és a Hamasz helyi erősségeként tartják számon.

A vele utazó személy délután negyed ötkor közölte a rendőrséggel, hogy útitársa nem tért vissza. 

A keresett személy 22 éves, Beér Séva lakosa, kapucnis felsőkabátot és farmernadrágot visel.


Legújabb jelentések szerint a rendőrség bűnügyi szálakat sem zár ki, feltételezve, hogy a fiatalember egyáltalán nem kerékcserélő szerszámokért, hanem más egyébért, például kábítószer-vásárlásért ment be az arab faluba.


A rendőrség gyanúját a bejelentő személy elmondásában található számos ellentmondás keltette fel.


A hadsereg lezárta a környék autóútjait, Beit Anun faluban házról-házig kutatnak az eltűnt fiatalember után.

Tavaly júniusban e hely közelében csalták autóba a három fiatalembert, akiket elrablóik percekkel később meggyilkoltak és holttesteiket elásták.


Mint emlékezetes, ennek a terrorakciónak lett a következménye a Gázai-övezetből induló rakétázás, majd nyáron az azt sikerrel leállító "Szilárd sziklaszirt" hadművelet. ◙

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése