Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2015. április 2., csütörtök

Élelmiszerosztás Peszách előtt ♦ Több tonnányi gyümölcs és zöldség maradt

Peszách beköszöntése előtt százezreknek igyekszik megkönnyíteni az ünnep gondjait a „Pitchon lév” (kb. „Nyitott szív”) egyesület, ingyenes élelmiszercsomagok osztásával.

A Rison Lecion-i autóbuszpályaudvar (Tácháná merkazit) térségében csütörtök este 6 óráig folytatódik a csomagosztás.

A hasonló küldetést teljesítő „Tachlit” egyesületnek Jeruzsálemben, miután a feliratkozott igénylők már átvették az élelmiszert, több tíz tonna  friss zöldség és gyümölcs maradt, amit a Merkaz Szapir-ban osztanak csütörtök délután 5 óráig.

Izrael szociális ellátórendszere a leggyengébb az OECD – nyugati, iparosodott – államok között, így magánkezdeményezések kénytelenek átvenni az állam szerepét.


1 megjegyzés:

  1. Sajnalatos hir!..Megjegyzem iskolaban sincs etkezes ingyenes (se konyha stb Also tagozatosoknal de felsobe se nagyon) mint magyarorszagon vagy teritesmentes vagy kedvezo arakon nagycsaladosoknak!Szoval sajnos megdobbenve tapasztaltam sok esetben eheznek a hatranyos sorsu gyerekek ha nincs tizorai vagy ebedre csomagolva etel!Katasztrofa allami szinten tojnak a gyerekekre mind oktatasban mint gyermekelelmezesben. Nagyon le van maradva Israel nem is erdemes europaval egy lapon emliteni inkabb afrikai szinten vannak sok esetben.Nagyon nagyon kiabrandito volt ezt latni!Amikor mondjak kemeny israelben az elet akkor nem emlitik meg kemenyseg szocialis halo hianya a magas megelhetesi koltsegek alacsony fizetesek(arakhoz kepest) es elelmiszerek es magas adok es az alap oktatas hianya miatt kemeny.De ezt ugye sajat maguk formaltak ilyenre a valasztopolgarok.Sajnalom.

    VálaszTörlés