Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2015. november 18., szerda

A Hamász ötödik hadoszlopa Izraelben ♦ Törvényen kívül helyezték az "Iszlám Mozgalom" északi ágát ♦ Vezetője, Ráed Szállách sejk börtönbe kerül


Izraelben kedden hivatalosan közölték, hogy törvényen kívül helyezték az Iszlám Mozgalom északi ágát. Az intézkedés oka a mozgalom és különösen annak szellemi vezetője, Ráed Szállách sejk folytonos izgatása hívei körében az állam ellen. (A mozgalom déli ága a negevi beduinokat tömöríti, amely felfogásában kevésbé szélsőséges.)

Az "északi ág" Galilea, az "arab háromszög", Ramle és Lodd arabsága körében terjeszti a propagandát, amelynek lényege, hogy Izrael át akarja venni az uralmat a Templomhegy fölött – amelyet ők Mecsetek terének neveznek – és lerombolnák az El Aksza és az Omár mecseteket, hogy helyükbe felépítsék a Harmadik Templomot. (Szerintük és a mainstream iszlám álláspont szerint soha nem volt ott zsidó Szentély.)

Ez az alaptalan vád a szeptember óta tartó "késes intifáda" ürügye, amelyet mind a palesztinok, mind az Iszlám Mozgalom ötödik hadoszlopként működő északi szárnya meglovagol.

Izrael az utóbbi hónapokban számos alkalommal közölte nemzetközi fórumokon elkötelezettségét a status quo (a fennálló helyzet) megtartásához a Templom-hegyen.

Szállách egyebek között kapcsolatban állt a Hamász szervezettel is, így lényegében annak "ötödik hadoszlopaként" tevékenykedett Izraelben.

A bejelentéssel egyidőben rendőrségi razziákat tartottak a mozgalom több irodájában. Binjámin Netanjáhu miniszterelnök a kormány diplomáciai és biztonsági ülésén elmondta: a cél az, hogy a mozgalom és aktivistái ne folytathassák az életeket veszélyeztető uszítást.

A döntést követően a bűnüldözési szervek a mozgalom tucatnyi irodájában tartottak kutatást, és uszító progagandát tartalmazó számítógépeket és irományokat foglaltak le.

A hatóságok a mozgalom és az azzal kapcsolaban álló 17 alszervezet bankszámláit is befagyasztották.

Ráed Szállách november végén kezdi meg 11 hónapos börtönbüntetésétnek letöltését, amelyet a bíróság azért rótt ki rá, mert 2007-ben egy különösen véresszájú prédikációt tartott Izrael Állam és a zsidó lakosság ellen. 

3 megjegyzés:

  1. Ez az. Higgadtan, módszeresen visszavetni a gyilkos gyűlölködők mesterkedéseit. Ezeknek tényleg tökmindegy mi a helyzet, mindenképp aljas módon őrjöngenek. Bírni kell ezt a tébolyt. A világ igazságtalanságát is beleértve.

    VálaszTörlés
  2. Most kezdi meg a 2007-es ítéletnek (11 havi börtön) a végre hajtását?
    A mostani bűncselekményéért mikor fogják elítélni és lecsukni? Újabb 7 év múlva?

    VálaszTörlés