Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2015. november 23., hétfő

Katonát gyilkolt a 16 éves palesztin ♦ Ollóval szurkáltak a tizenéves lányok a jeruzsálemi piacon


ZIV MIZRÁCHI 
A képet a "04 Chádásot" portál a katona Facebook-fiókjából vette át

Hétfőn délután három óra körül Júdeában (a Ciszjordániának nevezett terület déli része), az 1. számú műúttal párhuzamosan, attól északra vezető 443. számú műút egy benzinállomásánál a 16 éves Ahmed Dzsamal Tah késsel rárontott az állomásnál várakozókra. Ziv Mizráchi 18 éves újonc katona életét vesztette, egy katonalány és egy asszony könnyebben megsebesült.

A terroristát a katona társai agyonlőtték. 

Ziv a "késes intifáda" huszonharmadik izraeli halott áldozata. Nagybátyja, Alon Mizrachi 2003-ban, a jeruzsálemi Hillél kávéházban lett a palesztin terror áldozata.    

Néhány órával korábban a jeruzsálemi Mácháné Jehuda piacon egy 14 és egy 16 éves palesztin lány ollóval kezdte szurkálni a vásárlókat. Egy 70 éves férfi közepesen súlyos fejsérüléseket szenvedett.

Egy, a piacról autójával éppen távozni készülő rendőrtiszt észrevette a szurkáló lányokat, kiugrott kocsijából és felszólította őket, hogy azonnal dobják el, ami a kezükben van. A lányok ehelyett őfelé rohantak: ekkor a rendőrtiszt célzott lövésekkel ártalmatlanná tette őket.

Az egyik támadó, a 14 éves Hadil Wajiya Awad meghalt, unokanővére, a 16 éves Norhin Awad súlyosan megsebesült.

Mindketten a Jeruzsálem északi határán fekvő Kalandia menekülttáborból érkeztek a főváros szivébe.

Mint kiderült, a megszurkált ember – betlehemi palesztin arab, akit a támadók zsidónak néztek.

A rendőrségi jelentés megemlíti, hogy Hadil Awad bátyja két évvel ezelőtt izraeli katonákkal való összecsapásban sebesült meg, amelybe később belehalt.

2 megjegyzés:

  1. Különösen a fiatalkorú terroristák esetében a szülőket is kell felelősekké tenni és súlyosan megbüntetni. Ez az egyetlen mód megállítani ezt a katasztrófális folyamatot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagy vessetek be ellenük atomot ! Végül is Izrael védelmére van, nem ?

      Törlés