Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2018. június 18., hétfő

A legsúlyosabb kémkedési ügy Vaanunu óta ✲ Hazaárulás Afrikában ✲ Gonen Szegev volt miniszter és Kneszet-képviselő Iránnak kémkedett ✲ A harci pilóta és gyermekorvos kábítószer-kereskedelem miatt is ült ✲ Iránban is megfordult ✲ Katonai titkokat adott át az ellenségnek



A Sin-Bét, Izrael belbiztonsági szolgálata hétfő délután közölte: Gonén Szegev volt minisztert és Kneszet-képviselőt májusban, az országba érkezését követően őrizetbe vették, miután egy afrikai állam kiadta őt Izraelnek.


Gonén 2012-ben, nigériai tartózkodása idején kapcsolatba lépett Irán hírszerzőivel. Két ízben is megfordult Iránban, ahol Izrael katonai biztonsági berendezéseiről, energiahálózatáról és biztonsági kulcsemberek személyi adatairól adott át információt.

Különleges távközlési eszközöket kapott, hogy bárhonnan kapcsolatba léphessen megbízóival.

Az 1956-ban, az országban született Gonén fiatalon imponáló karriert futott be. Harci pilóta lett, századosi rendfokozatban. Leszerelése után a Beer Séva-i Ben Gurion Egyetemen tanult és gyermekorvosi diplomát szerzett.

Később a politikai felé fordult: 1992-ben a “héja”-elveket valló Cómet-párt Kneszet-képviselője lett, mégis elfogadta Rabin miniszterelnök ajánlatát, és kormányában energia- és infrastruktura-miniszteri állást töltött be.

Miután kábítószer-kereskedelmi ügybe keveredett, 2005-ben öt éves börtönbüntetéssel sújtották, ebből két évet ült le, majd az afrikai Nigériába költözött, ahol orvosként praktizált.

Izrael biztonsági szervei további részletek közlését egyelőre nem engedélyezik. ◙

4 megjegyzés:

  1. Kápolnási Tamás2018. június 20. 15:35

    halált neki,mert aki elárulja a hazáját és ráadásul zsidóként egy olyan államnak aki Izrael elpusztitásán dolgozik,annak mindenhol HALÁL JÁR!

    VálaszTörlés
  2. Remeljuk megkapja ami jar neki.

    VálaszTörlés
  3. Remeljuk megkapja ami jar neki.

    VálaszTörlés