Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2018. június 16., szombat

Gáza: tűzparancs a tűzsárkányok eregetőire • Súlyos károk a Gázai-övezet szomszédságában


FIREFLY – EZZEL A SEBTÉBEN KIFEJLESZTETT MINI-DRÓNNAL CSAPNAK LE A PIROMÁN TERRORISTÁKRA
Körzetünkben is ritka forróság csapott le Izraelre. A nappali hőmérsékletek a tengerparti síkságban is meghaladták a 40 fokot.

A Gázai-övezetből mind pénteken, mind szombaton folytatták az égő sárkányok eregetését Izrael felé. A Szombat kimenetele előtti órákban 15 tűzeset oltására vonultak ki a tűzoltók. A gyújtogatók Szdérot város, Kiszufim kibuc és Nir-Ám falu közelében okozták a legsúlyosabb károkat. Egy katonai bázis is veszélybe került, de a lángokat tűzoltó repülőgépekkel sikerült idejében megfékezni, a katonákat nem kellett kivonni a bázisról.

A Cáhál, az Izraeli Hadsereg mostantól szigorítja a tűznyitási parancsot a sárkány-eregetők és robbanó léggömbök felbocsátói irányába.

Eddig jórészt csak az észlelt sárkány-készítők felé eresztettek meg egy-egy sorozatot elijesztésképpen, illetve a gyújtogatások után intézett támadást a Légierő a Hamaszt és az Iszlám Dzsihádot szolgáló létesítmények ellen.

Ma, szombaton már egy sárkányeregető motorkerékpárját is kilőtték. Utasa sorsáról nincs értesülés. Egy robbanó léggömböt éppen felbocsátó "brigádot" egy izraeli drón támadott: palesztin részről két sérültet jelentettek. Állapotukat nem részletezték.

A Hamasz által csütörtökön, az Idr el Fitr muzulmán ünnep „tiszteletére” beígért 5000 égő sárkánynak pénteken és szombaton csak a töredékét lőtték ki, bár ezek is súlyos károkat okoztak.

Hogy ez a figyelmeztetés megszívlelésének köszönhető, vagy annak, hogy a hőségben a gázaiak inkább a Mondiál focimérkőzéseit nézték otthon – nem tudni. 

1 megjegyzés: