Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2019. március 14., csütörtök

Gázából két rakétát lőttek Tel Avivra ✲ Kemény izraeli válaszlépés várható ✲ Sebesülést, károkat nem jelentettek


Csütörtök este 9 óra után két "Fadzser" tipusú rakétát lőttek ki a Gázai-övezetből Tel Avivra. Az ország központi régióját érintő rakétatámadás meglepetésként érte a polgári és a katonai vezetést.

A késő esti hírek Tel Aviv helyett "Gus Dán"-t (Nagy Tel Aviv: Ramat Gan, Bné Brák, Petach Tikva, Holon, Bat Jam) említenek, mint a támadás célpontját. 


Késő esti hírek szerint Holonban hallották legélesebben a rakéták robbanásának a hangját. A találatok pontos helyét nem közlik. 

A rakéták beépítetlen területre estek. A Vaskupola rakétaelhárító rendszert nem aktivizálták.

Sebesülésről, anyagi kárról nem érkezett jelentés.

A kormány a késő esti órákban rendkívüli ülést tartott. Izrael utasította a Gázában tartózkodó, tárgyalásokat folytató egyiptomi küldöttséget, hogy azonnal hagyják el az övezetet. A küldöttség azóta Izraelbe érkezett, és nyomatékosan kérte mind az izraeli kormányt, mind a Gázai-övezetet kormányzó Hamaszt, hogy ne súlyosbítsák tovább a konfliktust.

Mind a Hamasz, mind az Iszlám Dzsihád olyan értelmű nyilatkozatot közölt, hogy egyiknek sincs köze a rakéták kilövéséhez, miután esélyt akarnak adni az egyiptomi közvetítésnek.

Az ország központi városaiban folyik az óvóhelyek előkészítése. 

Semmilyen, péntekre vagy a hét végére hirdetett eseményt nem töröltek Tel Avivban és környékén. ◙

1 megjegyzés:

  1. Nem is értem miért nem látja már valaki akinek kötelessége lenne erre figyelni,hogy tesztelnek a mocskok bennünket a rakétáikkal! Észre kell venni ,hogy részlegesen lövik ki rakétáikat mindig figyelve és javitva őket! Folyamatosan fejlesztik és probálják ki őket,nem törödve hogy támadjk öket hiszen mindig kivonják a fömocskokat a támadott területektől és a rakétákat pedig egyre tökéletesitik. Rendsen kéne már odacsapni nekik,ahogy Ganc mondja célzott likvidálásokkal,de sajnos már talán neki sem lehet hinni.

    VálaszTörlés