Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2019. március 25., hétfő

Újabb rakétatámadás Gázából Izrael központi régiója ellen ✲ A rakéta egy házat lerombolt, hét lakost megsebesített ✲ Netanjáhu megszakítja amerikai látogatását ✲ Részleges mozgósítás ✲ A Légierő minden eddiginél súlyosabb támadást hajt végre




Hétfőn kora reggel megszólaltak a légvédelmi szirénák a Tel Avivtól északra fekvő Sáron körzetben.


Tíz nappal a Tel Avivra lőtt két rakéta után most a Kfár Szábától 10 kilométerrel északra, Natanjától 20 kilométerrel délkeletre fekvő, ezer lakosú Mismeret szövetkezeti falu egyik házát találta el a Gázai-övezetből kilőtt rakéta.

Ronén Manelisz dandártábornok, a Cáhál, az Izraeli Hadsereg szóvivője közölte: a házilagos készítésű rakétát Ráfiáhból, a Gázai-övezet déli részéről lőtték ki, és az az onnan 120 kilométerre lévő Mismeret faluban robbant.


A házban súlyos károk keletkeztek, két idősebb asszony közepesen, öt másik személy, köztük egy csecsemő, könnyebben  megsérült.

A Vaskupola elhárító rendszer, amint a Tel Aviv körzetét legutóbb ért támadás folyamán, most sem működött. (A Vaskupola-ütegeket nagyobb városok közelében telepítik; Mismeret falu ezektől viszonylag távol fekszik.)

Netanjáhu miniszterelnök megszakítja tegnap kezdett amerikai látogatását és a Trump elnökkel való találkozása után visszatér Izraelbe; közben a távközlés segítségével megbeszéléseket folytat a vezérkari főnökkel, vezérkari tisztekkel, a Légierő parancsnokával és a titkosszolgálatok vezetőivel. Határozatot minden bizonnyal a kormányfő hazatérése után fognak hozni.

A déli hírek részleges mozgósításról és katonai egységek összevonásáról szólnak. A Gázai-övezet közvetlen szomszédságában fekvő településeket ("Ótef Ázá") lezárták a polgári forgalom elől.

Még a támadás órájában lezárták a Gázai-övezet valamennyi átjáróját.

Hétfő este óta a Légierő folyamatosan támadja a Hamasz stratégiai létesítményeit. Egyebek között Iszmail Hanijje Hamasz-főnök irodaházát is porig rombolták. ◙

1 megjegyzés:

  1. Mindenki csak igérget bibi is és Ganc is ,nem igérgetni kell a hamasz vezérek likvidálását ha nem megtenni.

    VálaszTörlés